Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson apără reducerile de fonduri pentru diplomaţie şi ajutor extern

Rex Tillerson

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a apărat marţi, în cursul unei audieri în Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului, planul administraţiei Trump de a reduce cu aproximativ o treime bugetul alocat diplomaţiei şi ajutorului extern, transmite Reuters. 'Sunt convins că putem maximiza eficienţa acestor programe şi continua să oferim mâna de ajutor a Americii către lume', a declarat Tillerson, în timp ce membri ai comisiei au criticat virulent reducerile preconizate.

Senatorul Bob Corker, preşedintele republican al comisiei, a anticipat că propunerea administraţiei Trump va suferi schimbări majore în cursul trecerii sale prin Congres. 'Bugetul care este prezentat nu va fi bugetul de care ne vom ocupa. Nu va fi', a subliniat el. 'Bugetul adoptă o abordare de genul ''scump la tărâţe şi ieftin la mălai'', care va costa vieţi şi îi va pune în pericol pe americani aici, acasă', a denunţat senatorul democrat Ben Cardin, afirmând că este pregătit să colaboreze cu colegi din ambele partide pentru a se asigura că 'nimic nici pe departe asemănător cu acest buget nu va fi validat de Congres'.

Potrivit lui Tillerson, se află în curs de elaborare un plan de reorganizare a Departamentului de Stat şi Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională a SUA (USAID), ce va fi finalizat până la sfârşitul acestui an. Tăierile de fonduri prevăzute de administraţie pentru anul fiscal care va începe în octombrie vor marca o puternică descreştere a angajamentului non-militar al SUA în exterior, în conformitate cu viziunea preşedintelui Donald Trump rezumată prin sloganul 'America First', conform Agerpres. Per total, propunerea lui Trump prevede tăieri de circa 32% - aproape 19 miliarde de dolari - din bugetele diplomaţiei şi asistenţei internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.