Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson dă cărţile pe faţă şi spune ce i-a cerut Trump în raport cu Rusia

Rex si Trump

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a afirmat marţi la Wellington că preşedintele Donald Trump i-a spus că disputa pe tema anchetelor referitoare la legăturile dintre anturajul său şi Rusia nu ar trebui să submineze eforturile SUA de a reface relaţiile cu Moscova, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Exprimându-se în Noua Zeelandă, după o călătorie în Australia, Tillerson a reiterat angajamentul SUA faţă de regiunea Asia-Pacific, în timp ce lideri globali îşi manifestă neîncrederea crescândă în legătură cu administraţia Trump, care s-a retras din acorduri internaţionale cheie de la preluarea mandatului.

Marile puteri arabe pregătesc BLOCADA totală a Qatarului prin măsuri fără precedent

Pe plan intern, administraţia Trump este afectată de probleme referitoare la legăturile cu guvernul rus. Tillerson a afirmat că Trump i-a spus să încerce să amelioreze relaţiile cu Rusia, indiferent de contextul politic din SUA.

''Nu pot într-adevăr să comentez pentru că nu cunosc nimic direct'', a declarat Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă la Wellington, când a fost întrebat dacă este îngrijorat de faptul că actuala criză politică din SUA ar putea da jos administraţia Trump.

''Preşedintele a fost clar cu mine: nu lăsa, orice s-ar întâmpla aici în domeniul politic, să te împiedice de la eforturile pe care trebuie să le faci în legătură cu aceste relaţii, şi a fost destul de clar cu mine..., că am putea face progrese. Nu sunt într-adevăr implicat în nici o altă chestiune'', a declarat Tillerson după o întâlnire cu premierul neozeelandez Bill English.

Citeşte şi: Decizie dură: peste 130 de imami REFUZĂ să înmormânteze atacatorii din Londra

Reuters aminteşte că agenţiile americane de informaţii au ajuns la concluzia în ianuarie a.c. că Moscova a încercat să se amestece în campania electorală în favoarea lui Trump, inclusiv prin piratarea emailurilor unor importanţi democraţi, acuzaţie respinsă de către Kremlin.

Donald Trump a respins orice complicitate, dar anchetele FBI şi ale Congresului referitoare la problema cu Rusia şi-au urmat cursul în primele luni ale preşedinţiei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.