Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson: Donald Trump se implică în procesul de pace israeliano-palestinian

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson a dat asigurări că preşedintele Donald Trump, care se pregăteşte să recunoască miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, este "foarte angajat faţă de procesul de pace israeliano-palestinian", relatează AFP. "Preşedintele (Trump) este foarte angajat faţă de procesul de pace din Orientul Mijlociu", a declarat Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă la sediul NATO din Bruxelles, conform Agerpres.

"Continuăm să credem că există o foarte bună oportunitate de a se ajunge la pace şi preşedintele are o echipă care este total dedicată acestui lucru", a insistat şeful diplomaţiei americane. Echipa însărcinată cu relansarea negocierilor de pace dintre Israel şi palestinieni, proces blocat din 2014, este condusă de ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner. Membrii echipei "au lucrat cu sârguinţă la noile abordări ale procesului de pace, ei au avut în mod discret numeroase contacte în regiune în jurul acestui proces" şi "muncesc din greu", a afirmat Tillerson, precizând că a fost solicitat să ofere "sfaturi" asupra celor mai dificile chestiuni.

Într-un discurs aşteptat la ora 18,00 GMT, Donald Trump "va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului", a declarat un oficial al administraţiei sub rezerva anonimatului, subliniind "recunoaşterea unei realităţi" istorice. Israelul consideră Oraşul Sfânt drept capitala sa 'eternă şi reunificată', dar palestinienii spun că Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala statului la care ei aspiră. Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată Ierusalimul drept capitală a Israelului, nici anexarea părţii sale estice în 1967 de către Israel.

Totodată, Tillerson a declarat în cadrul conferinţei de presă că nu există nimic adevărat în informaţiile potrivit cărora Casa Albă ar intenţiona să-l demită şi să-l înlocuiască cu şeful CIA, Mike Pompeo, relatează Reuters. "Este o poveste care continuă să apară la fiecare şase săptămâni şi vă spun că ar trebui să vă găsiţi noi surse pentru că povestea asta continuă să fie greşită", le-a spus el jurnaliştilor la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.