Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson, întrevedere cu ministrul de externe rus înaintea primirii acestuia de Donald Trump

www.upi.com
Serghei Lavrov Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson l-a primit miercuri, la Washington, pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov, înaintea unei întrevederi excepţionale a acestuia cu preşedintele SUA, Donald Trump, informează AFP. Tillerson şi-a exprimat, alături de Lavrov, satisfacţia privind continuarea 'dialogului' şi a 'schimburilor' între cele două puteri aflate în relaţii exacerbate, în special din cauza conflictelor din Siria şi Ucraina.

Această întrevedere, urmată la 14:30 GMT de o întâlnire în Biroul Oval cu preşedintele Donald Trump, survine într-un climat exploziv la Washington, la o zi după destituirea şocantă a directorului FBI, James Comey, ale cărui servicii anchetează asupra unei eventuale legături între anturajul lui Trump şi Rusia, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Întrebat dacă această destituire va avea vreo urmare asupra întrevederilor dintre cei doi, Lavrov, adesea ironic în faţa presei, a întrebat: 'El a fost demis? Glumiţi, glumiţi'. Ministrul de externe rus care nu a mai fost la Washington din august 2013, a venit să obţină sprijinul Washingtonului pentru un proiect al Moscovei menit să reducă violenţele în Siria. Cei doi miniştri s-au întâlnit de două ori după ce secretarul de stat american şi-a preluat postul la începutul lui februarie, însă aceasta este prima vizită oficială la Washington a lui Serghei Lavrov în aproape patru ani şi de la instalarea administraţiei Trump, conform Agerpres.

Aceasta va fi prima întrevedere a noului locatar de la Casa Albă cu un înalt responsabil rus şi ar trebui să permită pregătirea unei viitoare întrevederi între Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.