Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson spune că Hezbollah ameninţă Libanul şi regiunea

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat joi, la Beirut, că implicarea Hezbollah 'în conflictele regionale' ameninţă 'securitatea Libanului' şi are 'efecte destabilizatoare asupra regiunii', relatează AFP. Hezbollah, puternică mişcare şiită libaneză sprijinită de Iran, este acuzată mai ales pentru rolul său în conflictul care a devastat Siria începând din 2011, unde combatanţii grupării luptă alături de forţele regimului lui Bashar al-Assad, conform Agerpres.

'Implicarea Hezbollah în conflictele regionale ameninţă securitatea Libanului şi are efecte destabilizatoare asupra regiunii', a declarat Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă alături de premierul libanez Saad Hariri. 'Prezenţa sa în Siria a contribuit la vărsarea de sânge, la deplasarea oamenilor nevinovaţi şi a întărit regimul barbar al lui Assad', a mai spus el.

Justiţia americană a instituit în ianuarie o echipă specială însărcinată cu investigarea presupusei finanţări a 'narcoterorismului' de către Hezbollah, considerată de Washington 'grupare teroristă'. 'Este inacceptabil ca o miliţie precum Hezbollah să opereze în afara autorităţii guvernului libanez', a mai spus şeful diplomaţiei americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.