Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson va participa în Canada la discuţii privind eforturile diplomatice în Peninsula Coreea

Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson va participa la o reuniune internaţională a miniştilor de externe care va avea loc în Canada săptămâna viitoare pentru a discuta eforturile diplomatice din Peninsula Coreea, a anunţat joi Departamentul de Stat, relatează Reuters. Canada găzduieşte de luni până miercuri reuniunea miniştrilor de externe de la Vancouver privind Securitatea şi Stabilitatea în Peninsula Coreea, a anunţat Departamentul de Stat într-un comunicat, conform Agerpres.

'Reuniunea va aduce împreună naţiuni din toată lumea pentru a demonstra solidaritatea internaţională împotriva programelor nucleare periculoase, ilegale şi de rachete balistice ale Coreei de Nord', se arată în comunicat.

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, va participa la un dineu de bun venit care va avea loc luni, potrivit Departamentului de Stat. Reuniunea are loc în contextul în care reprezentanţi ai Seulului şi Phenianului au început marţi dimineaţă, la Panmunjom - zona demilitarizată dintre cele două Corei -, negocieri bilaterale privind mai ales participarea nord-coreeană la Jocurile Olimpice de Iarnă din februarie, care vor fi găzduite de staţiunea sud-coreeană Pyeongchang. La o zi după ce Nordul şi Sudul au avut primele convorbiri după mai mult de doi ani, preşedintele american Donald Trump a asigurat că nu vor exista acţiuni militare atât timp cât au loc convorbiri între cele două părţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.