Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezerva Federală din SUA reduce dobânda de politică monetară, din cauza efectelor negative generate de coronavirus

Rezerva Federala

Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, marţi, reducerea cu 0,5% a ratei dobânzii de politică monetară, în cadrul măsurilor de contracarare a efectelor negative pe care epidemia de coronavirus le are asupra macroeconomiei, anunță MEDIAFAX.

Comisia Federală a Pieţelor Deschise, un organism din cadrul Rezervelor Federale (Fed), a dispus în unanimitate, în cursul unei reuniuni speciale, diminuarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5%, de la intervalul 1,5-1,75% la 1,0- 1,25%, informează agenţiile de presă Bloomberg şi Reuters.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

"Epidemia de coronavirus generează riscuri asupra activităţilor economice. În contextul acestor riscuri şi pentru a susţine atingerea nivelului ocupaţional maxim şi a obiectivelor privind stabilitatea preţurilor, Comisia Federală a Pieţelor Deschise a decis astăzi reducerea dobânzii fondurilor federale cu 0,5%", a comunicat Fed.

"Bazele economiei Statelor Unite rămân puternice", subliniază Rezervele Federale.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri reducerea dobânzii de politică monetară, pentru stimularea activităţilor economice.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.