Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezervările turistice din Grecia sunt în scădere puternică

grecia turism

Rezervarile turistice din Grecia sunt în scadere puternica, din cauza referendumului, a deciziei autoritatilor de a opri activitatea bancilor si a ratarii platii datoriei de 1,54 miliarde de euro catre FMI, avertizeaza profesionisti din industria elena de profil, relateaza Kathimerini, potrivit Mediafax.

Seful Asociatiei Elene a Companiilor de Turism(SETE), Andreas Andreadis, a spus ca rezervarile hoteliere scad cu 50.000 pe zi, din cauza evenimentelor din tara.

Având în vedere ca rezervarile last-minute reprezinta 20% din traficul turistic, este de asteptat ca lovitura data turismului sa fie puternica, cu efecte asupra locurilor de munca, daca tendinta va fi de durata.

Mai mult, exista un val de anulari a rezervarilor la hotelurile din Atena, în timp ce rezervarile facute de greci au scazut aproape la zero.

Andreadis a spus ca activarea Target 2, un sistem interbancar de plati pentru procesarea în timp real a transferurilor transfrontaliere în UE, este esentiala pentru facilitarea tranzactiilor cu alte tari si permiterea importurilor esentiale. El a avertizat ca stocurile de alimente si bauturi ajung doar pentru acoperirea necesarului hutelurilor pentru înca o saptamâna.

Date publicate miercuri de site-urile Travelplanet 24 si Airtickets au aratat ca rezervarile de bilete de avion pentru Grecia, destinate perioadei iulie-septembrie, au scazut cu pâna la 50%.

Rata anularilor a crescut de la un nivel mediu de 1,05% la 7,2%, începând din 27 iulie, cu un vârf de 22% înregistrat luni.

În mod similar, rezervarile de bilete pentru feriboat-uri, care au crescut cu 10% pâna pe 25 iunie, fata de intervalul similar din 2014, au scazut ulterior cu 60% dupa anuntarea referendumului de catre premierul Alexis Tsipras.

Între timp, SETE a informat ambasada Statelor Unite în Grecia ca un touroperator american important a anuntat asociatia ca a primit solicitari sa nu plateasca banii datorati hotelierilor eleni pentru rezervarile de luna trecuta. Ambasada investigheaza informatia, în timp ce FMI a publicat un comunicat în care a negat ca ar fi dat un astfel de ordin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.