Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezerve exprimate de Israel fața de rezultatele summitului Trump - Kim

Free Malaysia Today
CIA Coreea de Nord

Israelul își exprimă rezervele cu prvire la rezultatele întalnirii dintre Donald Trump și Kim Jong Un, se arată într-un raport al guvernului israelian. Elaborat de Departamentul de Cercetare al Ministerului de Externe Israelian, documentul apreciază că summitul de marţi ridică 'întrebări' cu privire la angajamentul Coreei de Nord faţă de dezarmarea nucleară, a transmis joi seara Channel 10, canal de televiziune privat israelian.

Documentul întocmit de MAE israelian relevă de asemenea îndoielile Japoniei, Coreei de Sud şi ale Congresului american în ceea ce priveşte sinceritatea nord-coreeană.


Raportul relevă  'diferenţe substanţiale între declaraţiile americane dinaintea summitului cu privire la necesitatea unei 'denuclearizări complete, ireversibile şi verificabile' şi formularea din comunicatul comun (după summit) care se referă doar la 'denuclearizarea completă' a Coreei de Nord', potrivit postului citat de televiziune.

'În pofida declaraţiilor lui Trump privind aşteptarea unor schimbări rapide în politica Coreei de Nord, drumul este încă lung şi lent înainte de o schimbare substanţială, dacă va avea loc', precizează raportul citat de Channel 10

Ministerul de Externe Israelian a confirmat autenticitatea documentului fară a face alte precizări însa cu toate acestea premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a felicitat marţi pe preşedintele american Donald Trump, evocând un 'summit istoric', 'un pas important în eforturile pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene'.

În pofida tonului triumfalist adoptat de Donald Trump după summit, textul semnat marţi în Singapore de către cei doi lideri a făcut obiectul criticilor din partea mai multor experţi, căci moştenitorul dinastiei Kim nu se angajează decât pentru o 'denuclearizare completă a Peninsulei Coreea'.

Această formulare vagă şi interpretată în multe feluri reia o promisiune deja făcută şi niciodată respectată de către Phenian, relatează agerpres

.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.