Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezervele internaţionale ale României la 30 noiembrie au fost de 38,447 miliarde euro

Agerpres
BNR

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie au fost de 38,447 miliarde euro, faţă de 39,147 miliarde euro la 31 octombrie, anunță BNR, potrivit Mediafax.

La 30 noiembrie rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33,393 miliarde euro, față de 33,795 miliarde euro la 31 octombrie 2020.

În cursul lunii au avut loc intrări de 1,142 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele, precum și ieşiri de 1,544 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit (inclusiv cele care au rezultat din reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută începând cu perioada 24 noiembrie – 23 decembrie 2020, de la 6 la sută la 5 la sută), plăti de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,054 miliarde euro.

Plăţile scadente în luna decembrie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 204 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.