Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezervele lui Ludovic Orban. Cine emite pretenții de premier - surse

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că actualul prim-ministru Ludovic Orban este „prima opțiune” a sa, dar nu singura opțiune, pentru funcția de premier după alegerile parlamentare.

Surse politice au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că o altă variantă de premier vehiculată intens de curentele „progresiste” din PNL și USR este europarlamentarul Siegfried Mureșan. Este perceput în cele două formațiuni ca fiind un tânăr cu imagine nepătată care satisface nevoia electoratului de „oameni noi” în politică și ar putea oferi USR o garanție pentru guvernare, spre deosebire de „oamenii vechi” care sunt în politică din 1990 și în categoria cărora intră, din perspectiva USR-iștilor, inclusiv Ludovic Orban.

Un alt potențial candidat pentru funcția de premier după alegerile parlamentare este, spun sursele citate pentru ȘTIRIPESURSE.RO, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. În cercurile politice, el trece ca fiind un tehnocrat în ascensiune, aflat pe cai mari, care s-ar bucura tot mai mult de grațiile președintelui Klaus Iohannis.

Momentan nu se pune problema schimbării propunerii de premier, au mai spus sursele citate. O influență importantă o va avea însă, în decizia privind premierul, de scorul pe care îl va obține PNL la alegerile parlamentare și majoritatea guvernamentală care se va putea realiza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.