Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezervele valutare ale BNR au coborât cu 1,8%, la 35 miliarde de euro, la sfârșitul lunii iunie

Agerpres
BNR

Rezervele valutare la Banca Naţională a României au coborât cu 1,8%, la 35,002 miliarde de euro, la 30 iunie 2020, de la 35,646 miliarde de euro la 31 mai 2020, conform unui comunicat al băncii centrale remis, miercuri, AGERPRES.

În cursul lunii iunie au avut loc intrări de 3,600 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vestea verii vine de la Nelu Tătaru: În maximum o lun, viața revine la normal

De asemenea, au avut loc ieşiri de 4,244 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,267 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie 2020 au fost de 40,269 miliarde de euro, faţă de 40,812 miliarde de euro la 31 mai 2020.

Plăţile scadente în luna iulie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 117 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.