Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezonanța magnetică nucleară 3T, un nou standard de eficiență pentru o diagnosticare rapidă și precisă

RMN

Rezonanța magnetică nucleară (RMN) este una dintre cele mai avansate tehnici imagistice existente la ora actuală. Ea se bazează pe utilizarea unui câmp magnetic foarte puternic, în combinație cu undele radio, reușind să ofere o reprezentare cât mai fidelă a regiunilor anatomice și a organelor.

Echipamentul de rezonanță magnetică Siemens Magnetom Skyra 3Tesla este cel mai inovator utilaj în imagistică, la nivel mondial. Este cel mai puternic şi sofisticat scanner al corpului uman creat până acum. Stabilește un nou standard de eficiență în domeniul imagistic, fiind un instrument decisiv în diagnosticarea rapidă şi precisă a afecţiunilor musculo-scheletale şi neurologice, a patologiei coloanei vetebrale, dar şi a părţilor moi şi a organelor interne. Echipamentul este disponibil și în România, la Sanador, iar până la finalul lunii martie investigațiile efectuate cu acest echipament pe timp de noapte, între orele 01:00 și 05:00, beneficiază de un discount de 10%.

Examinarea cu ajutorul echipamentului de Rezonanţă Magnetică 3T este neinvazivă, nedureroasă, nu iradiază şi permite diagnosticarea rapidă și precisă a unei palete vaste de afecțiuni.

Beneficiile examinărilor RMN 3T:

– O toleranţă mai mare şi chiar confort al pacientului în timpul examinării, datorită deschiderii de 70 de centimetri a echipamentului. Astfel, sunt reduse sentimentul de anxietate şi senzaţia de claustrofobie.

– Timpul necesar examinării este considerabil redus față de toate celelalte instrumente de imagistică.

– Datorită puterii câmpului magnetic şi a tehnologiilor avansate, investigarea prin Rezonanţă Magnetică 3T permite identificarea celor mai fine leziuni din corp, chiar şi a celor cu o dimensiune de 2 mm.

– Poate depista boli în stadii incipiente, pe care alte aparate de imagistică medicală nu au capacitatea să le detecteze, mai ales la nivelul creierului, al coloanei vertebrale, al măduvei spinării şi al ţesuturilor moi.

– Examinarea unei categorii extinse de pacienţi: copii, pacienţi aflaţi în stare critică, persoane obeze (masa rezistă la o greutate de până la 250 kg).

– Diferenţiază, cu mare acurateţe, afecţiunile maligne de cele benigne. Contribuie astfel la detectarea tumorilor canceroase de dimensiuni milimetrice, indiferent de localizare.

RMN Siemens Magnetom Skyra 3T îmbină magnetul de 3Tesla cu gradienţii cei mai rapizi, numărul cel mai mare de canale şi calităţile tehnice asociate cu antenele de cap şi corp cu 64 de canale. De asemenea, aparatul are în dotare toate antenele pentru articulații, cu maximul de canale disponibil pe piață, ceea ce conferă o nouă viziune asupra calității cartilajului, oferind un contrast os spongios – corticală – cartilaj – fluid articular – ligamente intraarticulare cu totul special.

Secvențele rapide care îmbină înalte rezoluții spațiale și temporale permit evaluarea tuturor tipurilor de afecțiuni, cu posibilitatea de diferențiere a afecțiunilor benigne, de cele maligne, prin utilizarea de combinații multiparametrice, secvențe morfologice, imageria de difuzie, studii de perfuzie și permeabilitate tisulară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.