Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niels Schnecker: 'Dan Tudorache are cu peste o mie și ceva de voturi în plus față de Clotilde Armand'

niels schnecker

Niels Schnecker a declarat, vineri, la România TV, că, potrivit informațiilor pe care le are, Dan Tudorache a câștigat, de fapt, alegerile locale de anul trecut, nu Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1.

Vedeta România TV a precizat că actualul deputat PSD are un avans de peste 1.000 de voturi și este de părere că Armand ar trebui să demisioneze sau USR să o convingă să renunțe la primărie.

”Pe surse și dacă instanța stabilește că așa este, Dan Tudorache are cu peste o mie și ceva de voturi în plus față de Clotilde Armand. De fapt, sunt peste 2.000 de voturi, pentru că, după alegeri, Armand câștigase cu 1.000 de voturi. Acum, la cele 1.000 de atunci, Tudorache recuperează și adaugă încă o mie. Asta e mult, peste 2%. 2% din votați înseamnă să dai cu piciorul peste ce vrea poporul. Ori își dă doamna Armnad demisia, ceea ce multă lume zice că sunt prostii, că nu se va întâmpla, ori USR o va convinge, pentru că e cu transparență, cu onestitate. Nu e mafie mai mare decât ignorarea votului.”, a spus Niels Schnecker.

Citește și: ALERTĂ - Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a pierdut alegerile, mai sunt 220 de saci de numărat

Dosarul de renumărare a voturilor a fost deschis după ce PSD a depus, pe 2 octombrie 2020, o plângere penală la SIIJ, în care reclama comiterea unor fapte de natură penală de către preşedintele USR, Dan Barna, Andrei Nicolaescu - membru USR şi de către Nicolae Sprîncu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.

Potrivit ordonanţei întocmită de procurorul Sorin Iaşinovschi, în cadrul anchetei s-a dispus ridicarea listelor electorale permanente, suplimentare şi complementare utilizate la secţiile de votare din Sectorul 1, liste aflate în custodia Judecătoriei Sectorului 1.

Citește și: Clotilde Armand trece la amenințări, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că a pierdut, de fapt, alegerile: Vin după voi și n-am să vă las în pace până nu recuperez

De asemenea, procurorul a dispus ridicarea buletinelor de vot utilizate, neutilizate şi nule de la cele 166 secţii de votare din Sectorul 1, stocate în 1.509 saci, aflaţi în custodia Tribunalului Bucureşti. Deocamdată, această operaţiune nu a avut loc, deoarece SIIJ spune că nu are o încăpere pentru a depozita un număr atât de mare de saci.

Sarcini trasate de procuror

Procurorul de la SIIJ spune că, pentru continuarea cercetărilor, se impune efectuarea următoarelor activităţi de cercetare penală:

* Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secţii de votare;

* Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secţii de vot şi confruntarea rezultatelor cu numărul de votanţi înscrişi pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti (cât şi a votanţilor înscrişi pe listele suplimentare), care şi-au exprimat dreptul la vot;

Citește și: PICCJ: Obiectivele ordonanței de delegare din dosarul ALEGERILOR de la Sectorul 1 NU AU FOST FINALIZATE - Între activități este și renumărarea voturilor

* Confruntarea rezultatelor obţinute după numărarea voturilor de la cele 166 de secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării;

* Predarea sacilor cu buletinele de vot şi listele electorale de la cele 166 de secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.

SIIJ nu are spațiu....

Procurorul consideră că aceste voturi trebuie renumărate de către Poliţia Capitalei, pentru că SIIJ nu are un spaţiu corespunzător, iar această activitate necesită un mare număr de lucrători de poliţie judiciară şi mijloace, de care Secţia specială nu dispune.

În plus, încăperea unde vor fi păstrate şi numărate voturile trebuie să fie folosită şi ca o "cameră păstrare corpuri delicte".

"Având în vedere neconcordanţele ce rezultă din probele administrate până în prezent (înscrisuri, depoziţii de martor, etc) este foarte posibil ca după efectuarea operaţiunilor descrise mai sus să fie necesar accesul specialiştilor criminalişti care să efectueze constatări tehnico-ştiinţifice ale semnăturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării şi de pe listele electorale", se mai spune în ordonanţă.

Conform datelor AEP, la alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.