Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultate definitive: Victoria partidului lui Aleksandr Vucici, confirmată

brightspotcdn.com
Aleksandar Vucic

O victorie a Partidului Progresist sârb (SNS, dreapta, naţionalist, populist) al preşedintelui Aleksandr Vucici în alegerile legislative de la 17 decembrie a fost validată cu un scor de 46,75% din voturile exprimate la nivel naţional, potrivit rezultatelor definitive, publicate miercuri, după două săptămâni de contestare la Belgrad, relatează AFP, conform news.ro.

Acest scor asigură partidului prezidenţial, potrivit proiecţiilor formaţiunii, o majoritate absolută a mandatelor în Parlament.

Principala coaliţie a opoziţiei, ”Serbia împotriva Violenţei” (SPN), care denunţă o ”fraudă”, a obţinut 23,66% dintre voturile exprimate.

rezultatele definitive au fost publicate pe site-ul Comisiei Electorale (RIK), în urma repetării alegerilor parlamentare în aproximativ 30 de secţii de votare - în principal în zone rurale -, după numărarea finală a buletinelor de vot din toate cele 8.723 de secţii de votare din Serbia, anunţă RIK pe site.

MANIFESTAŢII LA BELGRAD

RIK nu a efectuat încă propria proiecţie cu provire la repartizarea mandatelor, însă preşedintele sârb a anunţat la 30 decembrie că partidul său - care se află la putere din 2012 - urma să obţină o majoritate absolută la nivel naţional - adică 129 sau 130 dintre cele 250 de mandate în Adunarea Naţională.

Scrutinul de la 17 decembrie este contestat din prima zi de către opoziţie, care denunţă ”fraude”, şi a fost urmat de manifestaţii aproape zilnice în faţa sediului Comisiei Electorale şi de blocaje ale drumurilor în Belgrad de către studenţi.

SPN a cerut Uniunii Europene (UE) să organizeze o anchetă internaţională independentă în vederea verificării acuzaţiilor de ”nereguli”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.