Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultate parțiale (BEC): Procentele obținute de cele 5 partide parlamentare

sondaj vot alegeri

PSD a câştigat alegerile parlamentare cu 29,81% dintre voturile exprimate pentru Senat şi 29,38% pentru Camera Deputaţilor, urmat de PNL, care a obţinut 25,56% la Senat şi 25,16% la Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 98,68% dintre secţiile de votare.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 15,44% la Senat şi 14,96% la Camera Deputaţilor.

Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 9,1% voturi la Senat şi 8,93% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 6,00% la Senat şi 5,85% la Camera Deputaţilor.

PMP și Pro România nu vor intra în Parlament, fiind situate sub pragul electoral de 5%. PMP a luat 4,75 % la Camera Deputaților și 4,88% la Senat, iar Pro Romania 4,13% la Camera Deputaților și 4,18% la Senat.

Mai multe rezultate de la Camera Deputaților:

  • PER - (64.218 voturi) - 1,11%
  • PPU-SL - (59.294) - 1,03%
  • PRM - (32.586 voturi) - 0,56%

Mai multe rezultat de la Senat:

  • PER - (76.909 voturi) - 1,33%
  • PPU-SL - (70.341) - 1,22%
  • PRM - (38.377 voturi) - 0,66%.

"BEC informează că procedura de centralizare a rezultatelor la nivel naţional nu a fost finalizată până la acest moment în 3 circumscripţii electorale. La Sibiu s-a finalizat centralizarea în format fizic, urmând a fi efectuate procedurile pentru centralizarea rezultatelor şi în format electronic. În cazul municipiului Bucureşti s-a dispus astăzi renumărarea voturilor exprimate în secţiile de votare 35, 455, 479 şi 526 prin deciziile 118 şi 119. Inadvertenţele constatate sunt datorate datelor înscrise în procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării la nivelul secţiilor de votare, reprezentând în realitate simple erori de consemnare care se pot remedia numai în baza deciziilor Birourilor electorale judeţene sau a Biroului Electoral Central", a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoţescu.

El a menţionat că, în ceea ce priveşte Biroul electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, "procedura de centralizare se află în curs de finalizare, aceasta fiind îngreunată de diferenţele de fus orar".

"BEC a luat toate măsurile necesare în urgentarea rezolvării problemelor sesizate şi finalizarea cât mai rapidă a tuturor situaţiilor apărute şi realizarea centralizării", a adăugat acesta.

Citește și: Noua HARTĂ politică a României - Rezultatele obţinute de partide în fiecare judeţ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.