Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultatele referendumului din Luhansk - Republica autoproclamată e cu un picior în Federația Rusă

thanhnien
Sloviansk Kramatorsk Donetk Luhansk Lugansk

Potrivit rezultatelor procesării a 100% din buletinele de vot, 98,42% dintre locuitorii autoproclamatei republici populare Luhansk au votat pentru aderarea la Federația Rusă, a declarat jurnaliștilor președintele Comisiei Electorale Centrale a LNR, Olena Kravchenko.

"100% din protocoalele comisiilor raionale au fost procesate, iar 98,42% din voturi au fost exprimate pentru aderarea republicii la Federația Rusă", a declarat Kravchenko, potrivit agenției ruse Ria Novosti.

Referendumul privind aderarea la Rusia a avut loc între 23 și 27 septembrie în republicile populare Donețk și Luhansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie.

Inițiativa de a organiza imediat referendumuri a fost luată de autoritățile regionale. Reprezentanții republicilor și regiunilor au declarat că aderarea la Rusia ar asigura securitatea teritoriilor lor și ar „restabili dreptatea istorică”. În opinia lor, această decizie este extrem de necesară pe fondul „actelor constante de teroare comise de autoritățile naționaliste ucrainene și de membrii NATO, care furnizează arme pentru a ucide civili”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va sprijini decizia luată de locuitorii din regiunile Donbas, Zaporojie și Herson.

SUA, țările UE, Turcia și alte state au transmis deja că nu vor recunoaște referendumurile ilegale de anexare organizate în regiunile ocupate din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.