Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultatele din New Hampshire prefațează o dispută între Trump și Biden pentru alegerile prezidențiale SUA din 2024

Profimedia
Donald Trump victorie

Într-un peisaj politic tot mai dinamic, primarele prezidențiale din New Hampshire pentru anul 2024 au adus rezultate interesante și au stabilit pozițiile cheie în cursa pentru Casa Albă. Donald Trump a câștigat scrutinul primar republican, în timp ce Joe Biden a surprins, câștigând primara democrată prin voturi scrise, deși nu a fost inclus din oficiu pe lista de votare din cauza unei decizii a partidului.

Punctul central al acestei competiții este, la acest moment, președintele în exercițiu Joe Biden, care se profilează ca principalul favorit pentru obținerea unui nou mandat la Casa Albă. Liderul democraților a primit o cotă de 1.45 pentru alegerile prezidențiale din SUA din acest an, în timp ce Donald Trump este considerat outsider, având o cotă de 2.80 la casele de pariuri online. Aceste cote reflectă nu doar preferințele electoratului, dar și dinamica actuală a scenei politice americane.

Donald Trump a obținut o victorie importantă în New Hampshire și și-a pus amprenta pe cursa pentru nominalizarea GOP. Cu un procentaj impresionant de 54.3% și 176,004 voturi, Trump a depășit așteptările, lăsând-o în urmă pe Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud, care a primit 43.2% din voturi. Rezultatul este o lovitură majoră pentru eforturile lui Haley de a deveni nominalizata partidului, în ciuda investițiilor masive și a susținerii guvernatorului republican popular Chris Sununu.

Pe de altă parte, Joe Biden a câștigat primara democrată prin voturi scrise, obținând 63.9% din voturi, în ciuda faptului că nu a fost trecut inițial pe lista candidaților. Acest rezultat demonstrează faptul că Biden se bucură de o susținere covârșitoare, care o depășește cu mult pe cea a contracandidaților săi, Dean Phillips (19.6%) și Marianne Williamson (4.0%).

content-image

Discursul lui Trump după victorie a fost orientat înspre critica adusă lui Haley și spre o eventuală confruntare directă cu Biden în alegerile generale. „Vom avea cel mai mare succes electoral. Vom întoarce țara noastră pe calea cea bună”, a declarat Trump, manifestându-și încrederea totală în cursa către Casa Alba.

Haley, pe de altă parte, a rămas fermă în fața susținătorilor săi, subliniind că cursa este departe de a fi încheiată și că urmărește să concureze în scrutinul primar din statul său natal, Carolina de Sud. „Ați auzit discuțiile din clasa politică... Toți se grăbesc să spună că această cursă s-a terminat. Ei bine, am o veste pentru ei: Această cursă este departe de a fi terminată. Mai sunt zeci de state de parcurs”, a spus Haley.

New Hampshire, cu numărul său relativ mare de votanți independenți și educați, a fost considerat cel mai bun teren pentru Haley pentru a perturba cursa lui Trump către nominalizare ca viitor candidat la alegerile prezidențiale. În schimb, Trump pare să fie bine poziționat în Nevada și Carolina de Sud, următoarele state din calendarul primarilor, unde majoritatea liderilor politici și-au manifestat deja susținerea față de fostul președinte SUA.

Aceste rezultate subliniază o dinamică politică în schimbare și ar putea fi un indicator al modului în care se vor desfășura alegerile prezidențiale din 2024. Avându-l Biden în fruntea sondajelor și pe Trump, care își consolidează treptat poziția de candidat al republicanilor, se poate spune că scena este pregătită pentru o luptă electorală intensă și poate chiar istorică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.