Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultatele finale ale examenului de definitivat. Rata de promovare, în creştere faţă de rezultatele iniţiale

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educaţiei a aunţat, miercuri, rezultatele finale ale examenului de definitivat, precizând că peste 6.000 de candidaţi au promovat şi obţinut definitivarea în învăţământul preuniversitar. Rata de promovare, după rezultatele finale, este 76,06%, în creştere faţă de rezultatele iniţiale.

”Rata finală de promovare înregistrată la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ (sesiunea 2021), după soluţionarea contestaţiilor, este 76,06% (în creştere cu 3,16%, comparativ cu rezultatele iniţiale – 72,90%). Astfel, după evaluarea contestaţiilor depuse (1.508), 6.032 de candidaţi au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condiţiile în care, după afişarea primelor rezultate, fuseseră declaraţi promovaţi 5.782 de candidaţi”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Conform legislaţiei în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate iniţial, în urma soluţionării contestaţiilor 4.186 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 - 10 (4.156 la prima afişare). Dintre aceştia, 188 de candidaţi au fost notaţi cu 10, iar 702 candidaţi cu note între 9,50 şi 9.99.

De asemenea, 3.189 de candidaţi au primit note între 5 şi 7,99 (contestaţiile au generat modificări de note pentru 43 de candidaţi). Cu note sub 5 au încheiat proba 556 de candidaţi.

Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.