Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. 3 partide intră în Parlamentul de la Chișinău

facebook.com
alegeri moldova

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) al preşedintelui Maia Sandu ar fi obţinut cel mai bun scor la alegerile parlamentare anticipate organizate duminică din Republica Moldova, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din jumătate din secţiile de votare.

Astfel, în urma numărării voturilor din 1077 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 45,30% din voturi, depăşind Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, care au fost susţinuţi de doar 31,89% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic Şor a beneficiat de susţinerea a 8,13% din alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral "Renato Usatîi", cu 3,90% din voturile alegătorilor.

Pe următoarele locuri se află Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr - 2,44%, Partidul Democrat din Moldova - 2,38%, Partidul Acasă Construim Europa - 1,36%.

* ORA 22: 21 Alegeri în Republica Moldova: Rezultate preliminare ale alegerilor parlamentare anticipate: PAS- 40%, BECS- 34,83%

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) al preşedintelui Maia Sandu ar fi obţinut cel mai bun scor la alegerile parlamentare anticipate organizate duminică din Republica Moldova, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Astfel, în urma numărării voturilor din 650 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 40,60% din voturi, depăşind Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, care a fost susţinut de doar 34,83% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic Şor a beneficiat de susţinerea a 9,69% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral "Renato Usatîi", cu 4,02% din voturile alegătorilor.

Pe următoarele locuri se află Partidul Democrat din Moldova- 2,62%, Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr- 2,27% şi Partidul Acasă Construim Europa- 1,39%, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.