Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultatele referendumului din Herson - Rușii anunță validarea consultării populare

theconversation.com
herson

Potrivit rezultatelor numărării a 100% din buletinele de vot în regiunea Herson, 87,05% dintre locuitorii care au votat la referendum au fost pentru secesiunea regiunii din Ucraina și aderarea la Federația Rusă, rezultatele votului au fost anunțate în cadrul unei ședințe a comisiei electorale regionale.

„497.051 de participanți la referendum au răspuns "Da" la întrebarea "Sunteți în favoarea secesiunii regiunii Herson din Ucraina, a formării acesteia ca stat independent și a aderării sale la Federația Rusă cu drepturile unui subiect al Federației Ruse?". Aceasta reprezintă mai mult de 50% din numărul participanților la referendum. Pentru a lua în considerare problema în sprijinul căreia au votat mai mult de jumătate din participanții la referendum pe listă, a fost aprobată”, a declarat președintele Comisiei electorale regionale, Marina Zaharova, potrivit agenției ruse Interfax.

Potrivit comisiei electorale, 571.001 persoane au participat la referendum în regiunea Kherson, ceea ce reprezintă 76,86% din lista electorală.

Membrii Comisiei au votat în unanimitate pentru a recunoaște referendumul ca fiind valid și au aprobat rezultatele votului.

Referendumul privind intrarea regiunii Herson în Federația Rusă a avut loc timp de cinci zile. În perioada 23-26 septembrie, locuitorii regiunii au putut vota la secțiile de votare din apropierea locuințelor lor și la secțiile de votare mobile, iar pe 27 septembrie, între orele 8:00 și 16:00, la secțiile de votare fixe.

Regiunea Herson se află acum aproape în totalitate sub controlul forțelor rusești.

SUA, țările UE, Turcia și alte state au transmis deja că nu vor recunoaște referendumurile de anexare organizate în regiunile ocupate din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.