Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezumatul săptămâni Cripto: Bitcoin depășește peste 57.000 de dolari și alte evenimente

newsbtc.com
bitcoin elvetia criptomonede

Prețul bitcoin, cea mai mare criptomonedă după valoarea de piață, a depășit luni dimineață 57.000 de dolari, continuând creșterea începută acum două săptămâni. A crescut cu peste 30% în octombrie, tranzacționându-se în prezent la aproximativ 57.442 USD.

Creșterea se datorează probabil câtorva motive, inclusiv speranței că un ETF futures bitcoin ar putea fi aprobat în curând de Securities and Exchange Commission și emoția apărută după ce președintele Rezervei Federale Jerome Powell a clarificat că nu are intenția de a interzice bitcoin în SUA, ceea ce părea că „încurajează” investitorii, a declarat Ned Davis Research pentru CNBC.

Și alte altcoins au sărit în această săptămână, inclusiv meme-coin shiba inu, care își propune să concureze cu dogecoin. Totuși, Shiba Inu mai are un drum lung de parcurs. În prezent este pe locul 16, în timp ce dogecoin este pe locul 10.

În afara mișcării prețurilor, iată alte lucruri cheie care s-au întâmplat în cripto săptămâna trecută.

Volumul de tranzacționare NFT sau token nefungibil a crescut în al treilea trimestru al anului 2021 la 10,67 miliarde de dolari, a constatat un raport al platformei de analiză DappRadar. Aceasta reprezintă o creștere de 704% față de trimestrul anterior.

Marți, U.S. Bank, cea de-a cincea cea mai mare bancă de retail din țară, a anunțat că serviciul său de custodie a criptomonedelor este disponibil administratorilor de fonduri, a raportat CNBC.

Tot marți, CEO-ul AMC Entertainment, Adam Aron, a scris pe Twitter că teatre AMC vor începe să accepte dogecoin ca plată pentru carduri cadou.

Administrația Biden cântărește un ordin executiv care ar conduce agențiile federale să studieze și să ofere recomandări pe piața criptografică, a raportat vineri Bloomberg. Ordinul ar clarifica responsabilitățile diferitelor agenții, inclusiv Departamentul Trezoreriei, Departamentul Comerț, Fundația Națională pentru Științe și agențiile naționale de securitate. Deși un proiect al ordinului a circulat printre oficiali și autorități de reglementare, nu a fost luată nicio decizie de a merge mai departe, potrivit Bloomberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.