Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riabkov, despre acuzațiile SUA privind atacurile cibernetice: 'Se inventează tot felul de fabulații, se spun tot felul de povești care nu au nici o bază'

vestidinrusia.ro
Serghei Riabkov

Adversarii normalizării relațiilor dintre Moscova și Washington continuă să inventeze fabule despre atacuri ale hackerilor, care ar avea legătură cu Rusia, a declarat pentru RIA Novosti viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov.

Într-un articol publicat miercuri, agenția Bloomberg a anunțat că grupul de hackeri Cozy Bear ar fi spart, se pare, sistemele Comitetului național al Partidului Republican al SUA. Cozy Bear este asociat cu serviciile rusești de informații externe. Aceluiași grup i-a fost atribuit, în 2016, și atacul asupra rețelei Partidului Democrat.

Riabkov a arătat că, în America ,”nu puțini sunt cei cărora le repugnă perspectiva, chiar și relativă, de stabilizare” a relațiilor cu Moscova.

”De aceea, se inventează tot felul de fabulații, se spun tot felul de povești care nu au nici o bază și, de asemenea, nu există, pur și simplu, nici un fel de motive pentru apariția unor astfel de povești. Chiar și așa, toate acestea continuă”, a spus viceministrul.

Potrivit spuselor sale, din ”lipsă de imaginație”, autorii acestor articole ”sunt nevoiți” să recugă la ”materiale reciclabile” – exact acele ”fabule despre niște hackeri ruși”.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a reacționat, la rândul ei, la articolul din Bloomberg, catalogând acuzațiile de spargere drept ”invenții”. De altfel, însuși Partidul Republican a negat presupusul atac cibernetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.