Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ripostă a armatei israeliene în Gaza după ce o rachetă a fost trasă asupra Israelului

asalt Gaza

Armata israeliană a lovit miercuri mai multe poziţii ale mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, ca răspuns la un tir de rachetă asupra oraşului de frontieră Sderot (sud), au declarat serviciile de securitate israeliene şi palestiniene, informează AFP. O rachetă a căzut în timpul dimineţii la Sderot, lovit în mod regulat de proiectile trase din Fâşia Gaza, a anunţat poliţia israeliană.

Racheta nu a făcut victime, a precizat poliţia. Potrivit armatei israeliene, ea a căzut pe o stradă. Surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene în Fâşia Gaza au anunţat apoi tiruri de tancuri israeliene asupra unei baze a aripii militare a Hamas în nordul Gazei şi în mai multe locuri de-a lungul frontierei. Trei bombardamente aeriene au vizat de asemenea alte baze în sudul enclavei, la Khan Yunes, potrivit aceloraşi surse. Două raiduri ale aviaţiei au vizat de asemenea poziţii ale serviciilor de securitate ale Hamas în apropierea oraşului Gaza, potrivit unui jurnalist de la France Presse. Nicio victimă nu a fost înregistrată, a declarat Ashraf al-Qodra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii în Gaza.

Grupul salafist Ahfad al-Sahaba (Descendenţii însoţitorilor profetului, în arabă) a revendicat într-un comunicat tirul de rachetă, ca şi alte tiruri înainte. Sderot se află la câteva sute de metri de Fâşia Gaza, teritoriu palestinian guvernat de Hamas şi scena a trei războaie între Israel şi grupurile armate palestiniene între 2008 şi 2014. După conflictul devastator din iulie-august 2014, Israelul şi Hamas respectă o încetare a focului fragilă de o parte şi de cealaltă a barierei israeliene de securitate ce închide ermetic frontiera israeliană cu Fâşia Gaza. Rachete sunt trase sporadic asupra Israelului. Aceste tiruri sunt atribuite în mod obişnuit altor grupări şi nu Hamas. Dar armata israeliană ripostează la ele aproape sistematic cu lovituri asupra poziţiilor Hamas, considerând-o responsabilă a teritoriului pe care îl conduce, aminteşte AFP, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.