Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc de 'penurie' în domeniul alimentar în Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord (reprezentant al sectorului)

Agerpres
galantare goale

Un Brexit fără acord ar putea provoca 'penurii' şi 'grave perturbări' în domeniul alimentar în Marea Britanie, a avertizat miercuri o organizaţie reprezentând acest sector în Regatul Unit, potrivit France Presse preluat de agerpres.

Vezi și: Un celebru criminalist CONFIRMĂ cel mai NEGRU SCENARIU - Ce ascunde AMNEZIA lui Gheorghe Dincă

'Nu am spus niciodată că ţara va muri de foame, nu este cazul. Dar vor exista penurii', a declarat la BBC Tim Rycroft, un responsabil al Food and Drink Federation, care reprezintă 7.000 de întreprinderi.

'Considerăm că vor exista perturbări grave care vor continua timp de săptămâni sau luni după plecarea noastră din UE. Este posibil ca ele să fie uşor atenuate de constituirea unor rezerve în cursul primelor săptămâni, dar cu alimente proaspete aceasta nu poate dura foarte mult timp', a subliniat el.

Probabilitatea unui Brexit abrupt şi fără acord a crescut puternic odată cu venirea la putere a lui Boris Johnson. Noul şef al guvernului britanic a promis că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie, indiferent dacă se va încheia sau nu un acord cu Bruxellesul.

Citește și: Un SINDICALIST din poliție SPULBERĂ speculațiile: de ce i s-a CONFESAT, de fapt, Dincă polițistului de la Omoruri

În cazul unui 'no deal', UE a informat că va institui imediat controale vamale, inspecţii privind securitatea alimentară şi verificări ale standardelor europene la frontiera sa cu Regatul Unit, ceea ce suscită temeri cu privire la dificultăţile care pot apărea în aprovizionarea cu alimente în Marea Britanie.

Tim Rycroft a apreciat de asemenea că 31 octombrie, data la care Brexitul ar urma să devină efectiv, este probabil cea mai 'rea dată' pentru sectorul alimentar. Odată cu apropierea Crăciunului, magazinele vor fi deja pline, iar întreprinderile ar putea întâmpina dificultăţi în a-şi constitui rezerve, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.