Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc de război civil în Republica Moldova - analist

protest chisinau republica moldova

Analistul geopolitic Dan Dungaciu a spus duminică, la Realitatea TV, că în Republica Moldova se poate ajunge la război civil.

„Acest guvern este un pas spre cea în termeni geopolitici de numește cordon sanitar, o zonă tampon între Rusia și UE/NATO, chiar dacă oameni precum Maia Sandu sau Andrei Năstase nu percep acest pericol, asta nu însemnă că planul Moscovei n-ar fi acesta. Cred că Moscova cunoaște și a mizat pe pe sentimentul profund de respingere a populației față de cuplul Dodon-Platotniuc, nici pe vremea lui Voronin nu a fost o presiune și un control atât de mare. Tocmai de aceea cetățenii nu cred că se vor pune, Plahotniuc nu mai poate mobiliza oamenii nici cu presiune, iar când va fi clar că a pierdut orice influență sau suport extern nici instituțiile nu-i vor mai fi aproape. E ca un bancomat, când nu mai dă bani, nu-l mai folosești sau ca un naș, când își pierde puterea, nu-l mai frecventezi", a spus analistul.

Întrebat dacă este risc de război civil în Republica Moldova, Dungaciu a zis:

„Exista riscul unei confruntari. Vad ca violenta intra in spirala. Semnalele fiecarei tabere sunt ca nu vor fi raniti daca noi ajungem la putere si ca multi vor plati si vor ajunge la puscarie din partea cealalta si acum daca nu intervine decisiv o forta externa care sa inceapa o negociere, riscul unei confruntari este extrem de mare”.
Citește și: Ion Cristoiu: Guvernul este deja picat. Viorica Dăncilă să cheme preoții să exorcizeze PSD de prostie și securism .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.