Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc major: Un miliard de oameni pot fi afectați de pene de curent devastatoare în această vară

youtube
blackout pana de curent power outages

În această vară, producerea de curent electric va avea de suferit cu atât mai mult cu cât cererea este într-o creștere continuă, amenințând peste un miliard de oameni cu pene de curent.

Alimentarea cu curent electric este afectată din cauza penuriei de combustibili fosili, a secetei și a valurilor de căldură, a perturbărilor comerțului cu produsele de bază și a creșterii prețurilor din cauza războiului din Ucraina, precum și a eșecului implementării politicii privind energia verde, în urma căreia operatorii de rețea au închis prea multe centrale de generare a energiei care funcționau cu combustibili fosili. Dacă se combină toate acestea, o furtună perfectă de pene de curent amenință o mare parte din emisfera nordică, informează Bloomberg.

Criza de energie, care afectează o mare parte a lumii și economiile de top, ar putea fi la mai puțin de o lună distanță, când vara va începe pe 21 iunie. Regiunile care au îngrijorat Bloomberg sunt Asia, Europa și SUA, unde nu există suficientă energie electrică pentru toată lumea, în condițiile în care cererea de răcire va crește, deoarece gospodăriile își vor porni instalațiile de aer condiționat pentru a scăpa de căldura sufocantă.

Valul de căldură din Asia a provocat pene de curent zilnice care durează ore întregi, punând în pericol peste 1 miliard de oameni din Pakistan, Myanmar, Sri Lanka și India, fără să se întrevadă o ameliorare. Șase centrale electrice din Texas au cedat la începutul acestei luni, în timp ce căldura de vară abia începea să apară, oferind o avanpremieră a ceea ce va urma. Cel puțin 12 state americane, din California până la Marile Lacuri, riscă să aibă întreruperi de energie electrică în această vară.

Alimentarea cu energie electrică va fi deficitară în China și Japonia. Africa de Sud este pregătită pentru un an record de întreruperi de energie electrică. Iar Europa se află într-o poziție precară, susținută de Rusia - dacă Moscova întrerupe gazele naturale către regiune, acest lucru ar putea declanșa întreruperi de curent în unele țări.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.