Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc mare de avalanșă în Munții Bucegi

avalansa

Este risc mare de avalanșă în Munții Bucegi până marți seara, au anunțat meteorologii.

Conform acestora, în Munții Bucegi la suprafața stratului se regăsesc circa. 25-35 cm de zăpadă proaspătă, cu rezistență scăzută. În zona crestelor sunt formate plăci de vânt, iar pe văi și în zonele adăpostite sunt troiene şi acumulări mari de zăpadă.

Pe pantele suficient de înclinate se pot declanșa avalanșe spontane, de dimensiuni medii, prin alunecarea zăpezii nou depuse peste straturile mai vechi și izolat dislocarea acestora sau ruperea și alunecarea plăcilor de vânt din apropierea crestelor, riscul fiind amplificat la orice supraîncărcări, scrie Mediafax.

Şi la altitudini mai mici de 1.800 de metri, pe pantele înclinate, zăpada proaspătă va putea aluneca uşor peste stratul mai vechi şi stabilizat, ducând la declanșarea de avalanșe dimensiuni mici și medii, riscul declanșării fiind amplificat la supraîncărcări.

În munții Bucegi a fost risc mare de avalanșă și în perioada 28-30 ianuarie.

Meteorologii susțin că în Carpații Meridionali riscul de avalanșă este însemnat, iar în Munții Călimani-Bistriței, Rodnei și Ceahlău este moderat.

Luni, la ora 14.00, stratul de zăpadă din platforma stațiilor meteorologice măsura: 133 cm la Vf. Omu, 154 cm la Bâlea-Lac, 71 cm Vf. Țarcu, 69 cm la Sinaia-1500, 75 cm la Vf. Călimani, 45 cm la Penteleu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.