Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscă până la 18 luni de închisoare, dar fostul CEO Binance este a 35-a cea mai bogată persoană de pe planetă

bm.ge
binance Changpeng Zhao

Bloomberg l-a clasat pe fostul CEO Binance drept a 35-a cea mai bogată persoană de pe planetă, înaintea CEO-ului Citadel, Ken Griffin și în urma CEO-ului Uniqlo, Tadashi Yanai. Fostul CEO al Binance, Changpeng „CZ” Zhao, a adăugat aproximativ 25 de miliarde de dolari la valoarea sa netă din decembrie 2022.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index din 25 decembrie, CZ avea o avere totală netă de 37,2 miliarde de dolari – o creștere de 24,6 miliarde de dolari până în prezent. Această schimbare l-a plasat pe fostul CEO Binance pe locul 35 cel mai bine clasat miliardar, înaintea CEO-ului Citadel, Ken Griffin și în urma CEO-ului Uniqlo, Tadashi Yanai, conform cointelegraph.com.

Bloomberg a raportat că CEO-ul Tesla, Elon Musk, a luat titlul de cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 232 de miliarde de dolari - o scădere cu 25% față de aproximativ 340 de miliarde de dolari în noiembrie 2021. Biroul de știri a raportat că CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, avea o avere netă de 7,25 de dolari. miliarde de euro, cu o creștere de 5,77 miliarde de dolari până în prezent.

Zhao, împiedicat să călătorească în afara Statelor Unite înainte de condamnarea sa în februarie 2024, riscă până la 18 luni de închisoare pentru încălcarea Legii privind secretul bancar. El a pledat vinovat pentru o infracțiune ca parte a unui acord de 4,3 miliarde de dolari cu autoritățile americane în noiembrie.

Avocații lui CZ au solicitat unui judecător să îi permită să călătorească în Dubai, în Emiratele Arabe Unite, înainte de audierea sa de condamnare – o moțiune pe care instanța a respins-o. Fostul CEO Binance va rămâne probabil liber să călătorească în țară cu o obligațiune de 175 de milioane de dolari până în februarie.

Deși acordul din noiembrie a pus capăt în mare parte din problemele legale ale Binance și CZ, ambele se confruntă în continuare cu un proces intentat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA în iunie. SEC are mai multe cazuri de aplicare în așteptare împotriva Binance, Kraken, Ripple, Coinbase și a altor schimburi cripto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.