Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Riscul ca armele nucleare, chimice şi biologice să fie folosite este în creştere'. Omul lui Putin lansează acuzații grave la adresa SUA

vestidinrusia.ro
Nikolai Patrușev

Secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, a declarat miercuri că politicile "distructive" ale Statelor Unite şi ale aliaţilor sporesc riscul ca armele nucleare, chimice sau biologice să fie folosite, relatează TASS, conform news.ro.

"Consecinţa naturală a politicilor distructive ale Statelor Unite este deteriorarea securităţii globale", a declarat Patruşev, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, la o reuniune cu omologii săi din Comunitatea Statelor Independente (CSI), organizaţie ce reuneşte majoritatea ţărilor care cândva au fost republici sovietice.

"Riscul ca armele nucleare, chimice şi biologice să fie folosite este în creştere", a mai spus Patruşev. "Regimul internaţional de control al armelor a fost subminat", a subliniat oficialul rus, fost director al FSB, serviciul de securitate rus.

"Acţiunile iresponsabile (ale Statelor Unite - n.r.) nu numai că contribuie la agravarea vechilor crize şi la apariţia altora noi, dar împiedică şi soluţionarea paşnică a conflictelor, ceea ce putem observa astăzi în Orientul Mijlociu", a acuzat oficialul rus de rang înalt.

În plus, a continuat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Statele Unite stimulează creşterea ameninţărilor şi provocărilor comune, inclusiv terorismul, traficul de droguri, crima organizată transnaţională. Militarizarea spaţiului şi a spaţiului cibernetic se accelerează, a avertizat Patruşev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.