Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscul de boala Kawasaki la copiii europeni este scăzut, spune renumitul pediatru Mihai Craiu

diabetesdaily.com
copil spital

Copiii care au murit de forme grave ale bolii Kawasaki declanşate de SARS-COV 2 erau supraponderali, spune pediatrul Mihai Craiu. Conform acestuia, un alt factor de risc pentru a face Kawasaki este etnia, copiii caucazieni având un risc mult mai scăzut de a face boala, anunță MEDIAFAX.

Renumitul pediatru Mihai Craiu spune că riscul de a se ajunge la complicaţii este foarte scăzut.

Citește și: DECIZIE Înmormântările trebuie anunțate cu o zi înainte. În caz contrar, primăriile vor suporta consecințele

„Ambele decese sunt la copii afirmativ sănătoşi, aş face un singur comentariu, copilul din Marea Britanie aşa-zis sănătos avea 14 ani şi 95 de kilograme, iar celălalt era tot obez. E de spus că toate cazurile de Kawasaki cu complicaţii de la Londra sunt tot la adolescenţi supraponderali sau obezi”, a declarat pediatrul Mihai Craiu, pentru MEDIAFAX.

Un alt factor de risc ţine de etnie.

„La Londra din 63 de copii care au făcut Kawasaki şi au ajuns la terapie intensivă, doar 3 erau caucazieni. Restul erau orice altceva, asiatici, afro-caraibieni. Contează şi genele foarte mult. Pentru copiii europeni de background caucazian, riscul să facă forme grave de Kawasaki în legătură cu SARS-COV 2 este extrem de mic”, a mai spus Mihai Craiu citând date invocate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

În Franța, un copil de 9 ani, diagnosticat cu o forma similară bolii Kawasaki, a murit, iar cazul i-a intrigat pe specialişti. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să studieze posibile legături între COVID-19 şi boala Kawasaki, un sindrom care afectează copiii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.