Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rishi Sunak prezintă o altă versiune a războiului și spune că Rusia ar fi avantajată în lupta cu Ucraina. Ce argumente aduce pentru această declarație

The sun
Rishi Sunak

Prelungirea impasului în conflictul militar izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina ar fi în avantajul Rusiei, afirmă premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, justificând în acest fel decizia politică de a accelera livrările de armament destinate armatei ucrainene, informează Mediafax.

"Prelungirea impasului ar fi doar în beneficiul Rusiei", a apreciat Rishi Sunak, conform stenogramei unei şedinţe de guvern, citată de postul de televiziune CNN.

Rishi Sunak a explicat că a înţeles acest lucru de la începerea mandatului de prim-ministru, astfel că a decis că exista "oportunitatea de a accelera" susţinerea militară pentru Ucraina. "Acest lucru ar oferi Kievului cea mai bună şansă de succes (...)", a subliniat Sunak.

Totuşi, premierul britanic a exclus, la fel ca preşedintele SUA, Joseph Biden, oferirea de avioane de vânătoare Ucrainei, argumentând că "nu ar o acţiune practică", potrivit cotidianului The Telegraph.

Ucraina se aşteaptă să primească între 120 şi 140 de tancuri occidentale moderne, în prima etapă, din partea unei coaliţii de 12 state, a declarat marţi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Franţa a anunţat că va furniza Ucrainei încă 12 sisteme de artilerie Caesar, în următoarele săptămâni, potrivit cotidianului Le Monde.

Preşedintele Joseph Biden a declarat luni că Statele Unite nu intenţionează să furnizeze Ucrainei avioane de vânătoare F-16. Săptămâna trecută, Biden a anunţat că Statele Unite vor oferi Ucrainei tancuri M1 Abrams, în cadrul unui acord cu Germania, care va furniza tancuri Leopard 2 şi va autoriza transferul de tancuri germane de acelaşi tip de către alte naţiuni europene.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că nu poate fi exclusă posibilitatea de a furniza Ucrainei avioane de vânătoare, dar a insistat că trebuie îndeplinite condiţii stricte privind utilizarea acestora, pentru a nu conduce la escaladarea conflictului militar cu Rusia.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, care a acceptat cu greu să furnizeze Ucrainei tancuri germane şi să autorizeze transferul de vehicule blindate de fabricaţie germană de către alte ţări europene, a exclus orice posibilitate de furnizare a avioanelor de vânătoare. Olaf Scholz a reafirmat poziţia Berlinului că sprijinul destinat Ucrainei are rolul de a permite apărarea ţării, subliniind că va face totul pentru a evita izbucnirea unui război între NATO şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.