Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rival redutabil pentru PiS - Donald Tusk a deveni liderul opoziției din Polonia

reuters
donald tusk

Fostul premier Donald Tusk a fost ales lider al principalului partid de opoziţie din Polonia, Platforma Civică (PO), a anunţat duminică formaţiunea politică, potrivit politico.eu.

Tusk, care nu a avut niciun contracandidat, a obţinut peste 97% din voturi în scrutinul la care au participat 73,3% din membrii Platformei Civice.

Fost preşedinte al Consiliului European (2014 - 2019) şi actual preşedinte al Partidului Popular European (PPE, cea mai mare familie politică paneuropeană), Donald Tusk a anunţat în vara acestui an că va reveni în politica poloneză cu principalul obiectiv de a câştiga viitoarele alegeri parlamentare din Polonia şi de a trimite astfel în opoziţie partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la putere în prezent.

Politicianul polonez, care joi a prezidat summitul PPE la Bruxelles, a declarat că are garanţii că Polonia va primi de la bugetul comunitar fondurile pentru redresarea economică post-COVID-19.

''Nimeni nu intenţionează să pedepsească polonezii pentru încăpăţânarea PiS'', a declarat Tusk.

PiS a început în urmă cu mai mulţi ani o reformă a sistemului judiciar polonez, pe fondul acuzaţiilor că judecătorii sunt supuşi presiunilor politice.

Comisia Europeană a lansat mai multe proceduri de infringement contra guvernului de la Varşovia, unele cazuri ajungând chiar la nivelul Curţii de Justiţie a UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.