Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ro-Alert le cere locuitorilor din Alba Iulia să rămână în locuințe: Efectele incendiului de la fabrica de condimente sunt DEZASTRUOASE - VIDEO

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin Ro-Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de un incendiu produs la cea mai mare fabrică de condimente din România, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

"Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor", se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Iniţial, populaţia a fost avertizată de prezenţa fumului dens, cu menţiunea că atunci norul se îndrepta în direcţia municipiului Sebeş şi a comunelor Ciugud şi Daia Română.

Pompieri din patru judeţe - Alba, Hunedoara, Cluj şi Sibiu acţionează sâmbătă pentru stingerea celui mai mare incendiu produs în ultimii ani în judeţul Alba, respectiv la o fabrică de condimente, parte a unui grup francez. Fabrica a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului Solina.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

Pompierii care intervin pentru lichidarea incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţa lângă Alba Iulia, unul de proporţii însemnate, la cea mai mare fabrică de condimente din România, au fost nevoiţi să se alimenteze cu apă inclusiv din râul Ampoi, aflat în apropiere.

Potrivit prim-adjunctului şefului ISU Alba, maior Ovidiu Costea, ţinând cont şi de amploarea suprafeţei afectate, au fost înregistrate şi unele probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a autospecialelor de stingere trimise la locul incendiului, motiv pentru care s-au folosit şi motopompe, cu care s-a luat apă din Ampoi, râu aflat în imediata apropiere.

Citește și: Gabriela Firea are un nou consilier. Despre cine este vorba

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, incendiul nefiind încă lichidat. Potrivit pompierilor ajunşi la faţa locului, focul s-a manifestat iniţial în partea din spate a fabricii, unde se află şi o centrală termică.

Incendiul a fost anunţat la 112 de către paznic.

Citește și: Surpriză! Ce salariu are bomba-sexy din Poliție, care a făcut ravagii pe Internet – Imagini incendiare

Pompierii nu au putut intra în interiorul halei cuprinse de flăcări, deoarece din aceasta s-au auzit şi unele explozii, a menţionat maiorul Ovidiu Costea.

De asemenea, potrivit acestuia, au fost mutate mai mute tancuri care conţineau azot, motorină şi GPL, existând pericolul autoîncălzirii acestora.

Citește și: Decizia de ultimă oră a lui Dăncilă! Ce schimbare a făcut aceasta la ANAF

Potrivit prefectului de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, la faţa locului a fost trimis şi laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pentru a vedea "dacă există substanţe periculoase degajate în aer şi dacă acestea sunt periculoase pentru om".

Pompieri din patru judeţe intervin, sâmbătă dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie a condimentelor, o clădire de două etaje, de lângă municipiul Alba Iulia. Incendiul s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

În sprijinul echipajelor care intervin la locul evenimentului acţionează din Alba patru autospeciale de stingere, o autoscară de intervenţie la înălţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor.

Alte autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Cluj, în total acţionând 11 maşini de stingere.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

Fabrica a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului Solina.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.