Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc: Acordul de împrumut între România şi BIRD pentru sectorul sanitar trebuia ratificat marţi în plen

Robert Cazanciuc masca

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, atrage atenţia că Acordul de împrumut între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), program alocat sectorului sanitar, trebuia ratificat marţi, în plen, pentru a intra în vigoare.

"Astăzi, în Plenul Senatului, trebuia să ratificăm Acordul de împrumut (Program pe bază de rezultate în sectorul sanitar din România) între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la New York, la 23 septembrie 2019, de guvernul PSD. Este vorba despre Programul de Sănătate pentru rezultate, în valoare de 557 milioane USD, ce prevedea creşterea acoperirii cu servicii de asistenţă medicală primară pentru populaţia neasigurată şi creşterea cheltuielilor de sănătate prin adresarea provocărilor instituţionale existente. Contractul de împrumut necesită ratificarea în Parlament pentru a intra în vigoare", a scris, marţi, Cazanciuc, pe Facebook.

Citește și: Schimbare iminentă de trupe în PSD: Cel puțin 100 de deputați și 50 de senatori social-democrați nu sunt pe locuri eligibile pentru un nou mandat

Potrivit lui Cazanciuc, "frăţia dintre PNL şi USR blochează activitatea Senatului".

Biroul permanent al Senatului, în care se stabileşte programul comisiilor permanente şi al plenului, nu s-a desfăşurat luni, din lipsă de cvorum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.