Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc, după rectificarea bugetară: 'Am mutat banii din pușculița electorală a PNL! Să oprim hemoragia banilor publici ridicată la rang de virtute'

PSD
Robert Cazanciuc

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc (PSD), susține că Partidul Social Democrat rămâne consecvent în fața românilor, după ce rectificarea bugetară a fost aprobată în Parlament. Parlamentarii au hotărât azi în plen că pensiile vor crește cu 40%, de la 1 septembrie 2020.

„PSD protejează România reală! Astăzi îi pot da o veste bună bătrânei care ieri mi-a povestit că-i trebuie 2 ani de efort ca o legătură de ceapă roșie să coste 10 lei.

Astăzi, în Parlamentul României, am reparat o nedreptate făcută cu bună știință de Guvernul domnului Iohannis, și anume tăierea banilor aprobați în bugetul României pentru pensii, pentru alocațiile copiilor și pentru salariile profesorilor.

Nu am permis Guvernului Orban să nu respecte legea.

Am mutat banii din pușculița electorală a PNL, și astfel pensiile vor fi majorate cu 40%, salariile profesorilor vor crește și alocațiile copiilor vor fi dublate, așa cum prevăd legile adoptate în vremea guvernării PSD.

Rămânem consecvenți în fața românilor și luptăm împotriva cinismului, incompetenței și a incapacității de a găsi soluții a Guvernului Orban.

Să oprim hemoragia banilor publici ridicată la rang de virtute de acest Guvern și să folosim acești bani pentru a respecta legile țării și a face ceea ce trebuie pentru români!”, a precizat Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

Cele mai importante amendamente PSD adoptate de comisiile parlamentare:

  1. majorarea din 2020 a salariilor de bază pentru personalul didactic de predare
  2. suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei, pentru programul Start-Up Nation
  3. suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte cu 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului
  4. majorarea cu 1 miliard de lei a sumelor repartizate UAT-urilor
  5. suplimentarea cu 5,635 milioane de lei a bugetului Camerei Deputaţilor, pentru cumpărarea de echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu
  6. suplimentarea cu 67 milioane de lei a bugetului Ministerul Agriculturii, pentru finanţarea Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.