Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Faurisson, cunoscut pentru tezele ce contestă genocidul evreilor, a murit la vârsta de 89 de ani

holocaust

Negaţionistul francez Robert Faurisson, cunoscut pentru tezele ce contestă genocidul evreilor, a murit duminică seară la vârsta de 89 de ani la domiciliul său din Vichy, au anunţat luni sora şi editorul său, informează France Presse preluată de Agerpres.

"Robert Faurisson se întorsese din Anglia şi s-a prăbuşit în holul casei sale din Vichy", a declarat Yvonne Schleiter, sora sa. Editorul său Akribeia a confirmat de asemenea pentru AFP decesul profesorului universitar condamnat de mai multe ori pentru tezele sale.

Fost profesor de literatură la Universitatea din Lyon, Robert Faurisson s-a confruntat cu o cascadă de procese după ce tezele sale au fost publicate în presă la sfârşitul anului 1978, declanşând o furtună de proteste din partea victimelor Holocaustului şi întregii societăţi franceze şi europene indignate.

El a susţinut că genocidul evreilor comis de nazişti a fost o minciună pentru a se obţine daune de război şi că deportaţii au murit de boală şi malnutriţie. El a contestat, de asemenea autenticitatea Jurnalului tinerei evreice olandeze Anne Frank.

Robert Faurisson a pierdut un proces în 2007 împotriva lui Robert Badinter, care l-a numit "falsificator de istorie"Revizionistul france.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.