Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Lewandowski a atins 'borna 100' în dreptul golurilor marcate în cupele europene

http://www.sportyou.es/
Robert Lewandowski

Polonezul Robert Lewandowski, atacantul echipei FC Barcelona, a afirmat că "a trăit un moment frumos" la meciul cu Royal Antwerp din Liga Campionilor, disputat săptămâna aceasta, în cursul căruia a reuşit să atingă borna de 100 de goluri marcate în cupele europene, informează agenţia Xinhua.

Anterior, această performanţă fusese reuşită doar de portughezul Cristiano Ronaldo, cu un total de 145 de goluri, şi de argentinianul Lionel Messi, cu 132 de goluri, conform Agerpres.

Căpitanul Poloniei s-a bucurat de acest moment marţi seara, când FC Barcelona a zdrobit-o cu 5-0 pe Royal Antwerp în faza grupelor UEFA Champions League. Lewandowski a marcat cel de-al doilea gol al catalanilor, în minutul 19.

"În timpul meciului nu m-am gândit la statistici. Bineînţeles că sunt foarte mândru. O sută de goluri marcate în cupele europene este o mare realizare. În copilărie nici nu visam la un astfel de succes. Am trăit un moment frumos", a declarat Lewandowski într-un interviu acordat joi presei poloneze.

În vârstă de 34 de ani, Robert Lewandowski a avut nevoie de 139 de meciuri pentru a marcat 100 de goluri în competiţiile europene: 16 partide şi 6 goluri pentru Lech Poznan, 36 partide şi 18 goluri pentru Borussia Dortmund, 76 partide şi 69 goluri pentru Bayern Munchen şi 8 partide şi 7 goluri pentru FC Barcelona).

El a înscris 92 de goluri în 112 meciuri disputate în Liga Campionilor, 2 goluri în 8 meciuri din Europa League, 3 goluri în 4 meciuri din Cupa UEFA, 2 goluri în 6 meciuri din preliminariile Europa League şi 1 gol în 8 meciuri din preliminariile Cupei UEFA, conform cotidianului spaniol Sport. Atacantul polonez a marcat, totodată, alte două goluri la Cupa Mondială a Cluburilor, competiţie organizată însă de FIFA, nu de UEFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.