Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Moreno va fi antrenorul echipei AS Monaco (Marca)

www.theapricity.com
Robert Moreno

Cotidianul Marca a anunţat, sâmbătă, că fostul selecţioner al Spaniei Robert Moreno va fi antrenorul care îl va înlocui pe Leonardo Jardim la AS Monaco, nu Marcelino, aşa cum a scris presa franceză potrivit news.ro

În vârstă de 42 de ani, Robert Moreno a fost secundul selecţionerului Luis Enrique, apoi, după ce acesta s-a retras din cauza problemelor de săntate avute de fiica lui, a preluat reprezentativa iberică, pe care a calificat-o fără înfrângere la Euro-2020, dintr-o grupă preliminară din care a făcut parte şi România.

Luis Enrique a redevenit selecţioner după decesul fiicei sale, iar Moreno, care a condus Spania între iunie şi noiembrie, a fost demis de federaţia de la Madrid.

Antrenorul Leonardo Jardim ar urma să fie dat afară de la AS Monaco, potrivit presei franceze.

Aceasta ar fi a doua demitere a tehnicianului de către gruparea din Principat, după ce a fost îndepărtat şi în octombrie  2018 şi repus în funcţie în ianuarie.

În precedentul mandat, tehnicianul portughez născut în Venezuela era la Monaco din iunie 2014 şi mai avea contract până în 2020. Sub conducerea lui, AS Monaco a câştigat titlul şi a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul 2016/2017. Echipa a fost pe podium în Ligue 1 în fiecare din cele patru sezoane în care a fost pregătită de Jardim, dar el a fost dat afară după ce formaţia a ajuns campionatul trecut pe locul 18, de baraj, după nouă etape.

El a fost înlocuit de fostul atacant francez Thierry Henry, care nu a reuşit să îmbunătăţească rezultatele echipei. În aceste condiţii, Jardim a fost readus pe bancă şi Monaco a terminat campionatul 2018/2019 pe locul 17, salvându-se de la retrogradare.

Acum, echipa este pe locul 7, cu 28 de puncte, în 18 partide, la cinci puncte de Rennes, de pe locul 3, de Liga Campionilor, iar conducerea grupării vrea performanţe mai bune.

Decizia demiterii lui Jardim ar fi fost luată după o întrunire a conducerii clubului cu antrenorul, care a avut loc sâmbătă. AS Monaco îşi reia, duminică, pregătirile după pauza de Crăciun, dar portughezul ar urma să nu fie prezent la antrenamente.

Contractul lui Robert Moreno cu AS Monaco ar urma să fie valabil până în vara anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.