DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Robert Negoiță a deschis Cutia Pandorei: Curtea de Conturi o să verifice societățile la care Primăria Sectorului 3 este asociată

dosare ancheta

Primăria Sectorului 3 va cere un control al Curţii de Conturi la mai multe societăţi tutelate de autoritatea publică locală, după ce Consiliului Local a adoptat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre în acest sens. Decizia vine după ce primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat că depune o plângere penală pentru fals, uz de fals şi delapidare împotriva unor angajaţi ai companiilor autorităţii locale plătiţi fără să muncească.

"Primăria Sectorului 3 va solicita de îndată, în numele Consiliului Local, un control al Curţii de Conturi la SC Administrare Active Sector 3 SRL, SC Algorithm Residential S3 SRL, SC Algorithm Construcţii S3 SRL, SC SD3 - Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL, SC Smart City Invest S3 SRL", prevede proiectul de hotărâre adoptat, care a fost iniţiat de Mihaela Văcaru şi Andreea Weinerich în numele grupului de consilieri locali USR PLUS, respectiv PNL.

Societăţile Administrare Active Sector 3 SRL şi Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL înregistrează pierderi pe 30 iunie, SC Algorithm Residential S3 SRL are "întârzieri semnificative" la obţinerea avizelor şi punerea în funcţiune a Parcării Decebal, se arată, printre altele, în hotărâre. Conform sursei citate, SC Smart City Invest S3 SRL a înregistrat "depăşiri repetate" de termene la proiectul Creşa Trapezului; pentru proiectul Hala Laminor, finanţat sub formă de capital social şi împrumuturi către SC Algorithm Construcţii S3 SRL, nu există o perspectivă de finanţare şi dare în funcţiune a investiţiei.

De asemenea, conform hotărârii, societăţile autorităţii publice locale vor realiza raportări periodice cu frecvenţa şi formatul stabilit de Comisia specială de analiză a întreprinderilor publice la care Sectorul 3 are calitatea de autoritate publică tutelară.

"Acestea vor fi postate în drive pentru a fi accesibile Comisiei speciale de analiză a întreprinderilor publice la care Sectorul 3 are calitatea de autoritate publică tutelară, vor fi analizate de personalul de specialitate al primarului şi în cazul în care sunt sesizate nereguli sau riscuri acestea vor fi semnalate Consiliului Local al Sectorului 3", prevede hotărârea.

Potrivit sursei citate, solicitările de informaţii, răspunsurile şi analizele, indiferent de cine au fost cerute şi realizate, vor fi postate în drive imediat ce au fost formulate pentru a fi disponibile Comisiei speciale de analiză a societăţilor sub tutela autorităţii publice locale.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.