Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Negoiţă nu crede că este posibilă carantinarea Bucureștiului pe zone: 'Este destul de complicat'

Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, crede că este destul de complicată eventuala carantinare a unor zone din Capitală, având în vedere că este un oraş unitar, anunță AGERPRES.

"Aş spune o părere personală. Nu am încercat să facem lucrul ăsta, nici măcar nu am aprofundat în detaliu această temă, nu ne-a anunţat nimeni că e posibil, adică să ne pregătim pentru un astfel de scenariu, ceea nu am făcut-o. Este destul de complicat totuşi într-un oraş unitar să vii să ai astfel de măsuri foarte locale sau foarte limitate pe zone, pe ce? Pe o străduţă? Pe un capăt de străduţă? Ce fel de străduţă? O arie? Şi noi nu suntem în acea comisie a municipiului Bucureşti ca să ne dăm cu părerea, acolo e Municipalitatea, Prefectura, evident cu DSP-ul şi cine face parte din acea comisie, dânşii analizează şi decid. Acolo unde este nevoie, în mod evident că ne implicăm şi contribuim la bunul mers, ajutăm", a spus Robert Negoiţă la B1 TV.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

În ceea ce priveşte şcolile, el a afirmat că acolo unde e absolut necesar este normal să fie închise.

"Haideţi să vedem, să nu facem mai mult rău, cred că avem nevoie deopotrivă ca sistemul sanitar să fie finanţat, pe de o parte, pe de altă parte, noi, ca oameni, nu trebuie să avem grijă doar de fizicul nostru, trebuie să avem grijă şi de psihicul nostru. Or, psihicul nostru se întreţine într-un anumit fel. Că mă întrebaţi despre şcoli. Acolo unde este absolut necesar să le închidem, normal că trebuie luată această decizie, dar nu trebuie să ne grăbim şi nu trebuie exagerat, pentru că au nevoie copiii să iasă afară din casă. Persoanele în vârstă au nevoie să iasă afară din casă, să se mişte, să aibă viaţă socială, să trăiască în mod efectiv", a declarat Robert Negoiţă.

În opinia sa, bucureştenii trebuie să fie conştienţi că este necesară încetinirea răspândirii COVID-19, să fie atenţi să nu aglomereze spaţiile.

"Chiar şi masca pare să ajute (...) totuşi, ar trebui să se facă diferenţe între persoanele care au anticorpi la un nivel foarte ridicat (...). Sunt obligat să port masca, eu nu am cum să-l dau, nu am cum să-l iau (...), am analizele de săptămâna trecută, am nivelul de anticorpi foarte sus", a spus Negoiţă.

Citește și: Florin Cîțu a răbufnit după declarația lui Marcel Ciolacu: Cum te mai duci tu acasă la familia ta și te uiți în ochii lor? Aștept să-ți ceri scuze

În opinia sa, administraţia locală nu are drept atribuţie testarea COVID-19 a populaţiei.

"Apropo de acţiunile astea făcute în pripă, doar de dragul de a arăta că facem ceva, am făcut un protocol pe Bucureşti în care şi noi am finanţat nu ştiu câte mii de teste, o să expire şi nu au fost folosite. Bani aruncaţi pe fereastră! O iniţiativă proastă. Ce treabă are administraţia locală să testeze? De asta avem spitale, de asta avem Ministerul Sănătăţii", a adăugat edilul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.