Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții despre un eventual nou congres la PNL

arhiva personala
Robert Sighiartau

În contextul în care tot mai mulți liberali ar fi nemulțumiți de actuala conducere a PNL, vicepreședintele Robert Sighiartău a fost chestionat la Digi24 dacă se dorește schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al partidului. Sighiartău a ocolit un răspuns direct, dar a subliniat că a vorbit cu mulți primari și cu oameni „de la baza partidului”, aceștia fiind foarte îngrijorați de viitorul PNL.

Întrebat dacă PNL se pregătește de un nou Congres, pentru schimbarea conducerii partidului, Sighiartău a răspuns:

„Nu știu să vă spun când va fi Congresul, dar ce pot să spun e că atunci când vom avea alegeri trebuie să voteze toți membrii PNL (…) Ceea ce e clar, vorbind cu primarii, este că sunt foarte îngrijorați despre perspectiva partidului”, a spus Sighiartău.

Florin Cîțu a fost ales președintele PNL la Congresul organizat în septembrie, 2021, contracandidându-l pe Ludovic Orban. Mai mulți primari și membri liberali au reclamat că listele de delegați s-au alcătuit în baza înțelegerilor pe care liderii organizațiilor județene le aveau încheiate cu susținătorii lu Cîțu. Inclusiv președintele Klaus Iohannis a fost acuzat că s-a implicat direct în alegerile interene ale PNL, în favoarea lui Cîțu.

Astăzi, mai mulți lideri liberali îi contestă lui Cîțu autoritatea, speculându-se că se urmărește schimbarea sa din funcție.

„Trebuie consultată baza partidului (despre posibilitatea organizării de noi alegeri – n.red). Eu nu știu dacă îl mai susțin primarii sau nu pe Florin Cîțu. Dar ce pot să spun sigur e că sunt îngrijoarați, iar la următorul Congres, când va fi el, trebuie să voteze toți”, a întărit Sighiartău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.