Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roberta Metsola, în limba română la mitingul de la Chișinău: 'Europa este Republica Moldova. Republica Moldova este Europa' / VIDEO

deschide.md
maia sandu roberta metsola

"Europa este Republica Moldova. Republica Moldova este Europa. Moldova nu este singură", a spus duminică, în limba română, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în discursul său de la Adunarea Naţională "Moldova Europeană", relatează Radio Chişinău.

De asemenea, Roberta Metsola a scandat împreună cu participanţii la miting cuvântul "solidaritate", tot în limba română, înainte de a începe partea în engleză a discursului ei.

"În ultimii ani, aţi făcut paşi decisivi iar acum aveţi responsabilitatea de a merge pănă la capăt, chiar şi cu acest război la graniţa voastră. Noi, în Parlamentul European, am recunoscut progresul făcut de ţara voastră. Republica Moldova este gata pentru integrarea în piaţa unică europeană", a mai afirmat Roberta Metsola.

Prima care a luat cuvântul la mitingul de la Chişinău a fost preşedinta Maia Sandu, care a reiterat că Republica Moldova trebuie să fie membră a UE până în 2030.

"Obiectivul nostru de ţară este ca Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline a Uniunii Europene. Europa este mai mult decât o lozincă politică, e un mod de viaţă, o şansă a poporului nostru să trăiască în pace şi belşug', a spus şefa statului.

Adunarea Naţionalăa "Moldova Europeană" se va desfăşura duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi în alte 33 de oraşe din Europa. Potrivit sursei citate, participarea la miting ar fi de câteva zeci de mii de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.