DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ROCA X, investiție de 400.000 de euro în platforma online care conectează spitale şi pacienţi

medici

Medicai, start-up-ul de MedTech care facilitează colaborarea în cloud în timp real, între medici şi pacienţi, pentru investigaţii imagistice şi documente medicale, anunţă atragerea celui de-al doilea bridge round din partea ROCA X, parte din Impetum Group, iar prin această rundă, investiţia ROCA X în Medicai atinge pragul de 400.000 euro, conform news.ro

"Medicai, start-up-ul de MedTech care facilitează colaborarea în cloud în timp real, între medici şi pacienţi, pentru investigaţii imagistice şi documente medicale, anunţă atragerea celui de-al doilea bridge round din partea ROCA X, parte din Impetum Group. Prin această rundă, investiţia ROCA X în Medicai atinge pragul de 400.000 euro. Scopul acestui bridge round este de a oferi companiei un runway extins pentru consolidarea poziţiei pe termen scurt", anunţă compania.

Ulterior, Medicai vizează atragerea unei noi runde de investiţii pentru scalarea internaţională.

"Acesta este al doilea bridge round de anul acesta, după cel pentru XVision şi arată că noi, ROCA X 'we walk the talk', ne păstram angajamentul faţă de fondatori şi le oferim susţinere agilă şi flexibilă atunci când demonstrează tracţiune accelerată, iar cifrele vorbesc de la sine. MedTech este una dintre verticalele noastre în a cărei evoluţie şi parcurs de creştere credem cu tărie şi vom continua să investim pentru că adresează o parte importantă a calităţii vieţii", declară Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Prin platforma Medicai, pacientul are posibilitatea să îşi stocheze facil arhiva de imagistică medicală şi să o vizualizeze având de asemenea capacitatea de a transmite dosarul medicilor. Mai departe, Medicai în calitate de furnizor de servicii de PACS în cloud (software în care se arhivează imagistica medicală), se integrează cu clinicile medicale şi le permite o comunicare mai facilă atât cu pacienţii, cât şi în interiorul şi exteriorul clinicii.

"Sistemul de sănătate are nevoie de colaborare şi de conectare, iar lucrul acesta este foarte clar evidenţiat şi de situaţia actuală. Suntem în 2021, dar pacienţii încă primesc CD-uri, nu e clar unde găsesc un specialist şi nici ce trebuie să facă până să ajungă acolo. De partea cealaltă, medicii trebuie să aştepte pacienţii cu boli grave să vină cu acel CD în recepţie şi atunci totul se întâmplă într-un mediu izolat de pacient sau de ceilalţi membri ai echipei multidisciplinare. Iar acesta este doar un exemplu de ineficienţă. În schimb, noi vrem să îi conectăm pe toţi aceşti actori în Medicai ca ei să poată lucra ca şi cum ar fi departamente ale unui mare spital virtual sub umbrela căruia să îşi construiască fluxuri mai eficiente. Aici ne referim la: telemedicină, servicii de second opinion, navigare de pacienţi, turism medical, management al cazurilor grave, şi altele", adaugă Mircea Popa, CEO Medicai (foto).

Din perspectiva tracţiunii, platforma reuneşte la momentul actual peste 1.700 de cadre medicale din Romania, fiind integrată în multiple lanţuri de clinici şi spitale.

"Soluţia de medtech adresează o problemă reală din piaţa medicală globală, astfel după validarea puternică primită pe piaţa din România, Medicai ţinteşte expansiunea internaţională, piaţa target fiind cea din SUA", mai precizează compania.

Start-up-ul se află deja într-un parteneriat cu Element Blue, o companie din Austin Texas specializată în integrarea de software medical.

"Medicai, este unul dintre primele start-up-uri care s-au alăturat ROCA X, parcursul lor de până acum fiind în sine o veritabilă poveste de succes pe scena startup-urilor autohtone. Metricele de adopţie, tracţiunea produsului în piaţă şi viziunea avangardistă a fondatorilor reprezintă motivele susţinerii noastre constante în 3 etape până la acest moment. Echipa fondatoare a reuşit să construiască un produs tehnologic complex ce rezolvă o problemă globală pe o piaţă vitală oricărei societăţi. Tracţiunea de până acum reiterează valoarea platformei Medicai, utilizarea acesteia crescând 10x de la debutul susţinerii noastre”, declară Theo Genoiu, junior investment ROCA X.

La această rundă de investiţii, alături de ROCA X au mai participat fondurile de investiţii D Moonshot şi Cleverage. Investiţiile totale în Medicai se ridică la peste 1 milioane euro în ultimii 2 ani.

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluţionare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate şi cu pasiunea pentru a transforma această dorinţă în realitate. ROCA X face parte din Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 3 brand-uri: CITR, ROCA şi ROCA X, dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viaţa unei companii.

Medicai este o platforma online care conectează spitale, clinici, medici si pacienţi într-o reţea virtuală unde pot sa colaboreze mult mai uşor şi s creeze fluxuri pentru cazurile grave sau bolile cronice şi rare.

Platforma Medicai deserveşte trei tipuri de utilizatori cheie pentru ecosistemul construit (pacient, medic, clinică) şi ii reuneşte într-un mediu deschis şi colaborativ. Aceasta are perspectiva unui triplu impact, având aplicabilitate atât în zona de flux intern şi experienţă a pacientului cât şi în zona de tratament si prevenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.