Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rocada guvernamentală, o premieră pentru România. USR profețește: 'Va fi cu scântei / Nicolae Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos'

Ionuț Moșteanu

Rocada de la guvernare înseamnă că se predă „ștafeta incompetenței”, declară purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Moșteanu spune, la RFI, că, în opinia sa, rocada premierilor înseamnă că „se predă ștafeta incompetenței”.

„Domnul Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos, o dezintegrare, practic, a actului de guvernare, cu inflația record, ratele la bănci împovărătoare, cheltuielile publice scăpate total din mână și vedeți cum a explodat deficitul, cum ne-am împrumutat record în primele luni ale acestui an, economia arată o ușoară creștere, dar cred că cifrele de la INS sunt perfuzii, în realitate, economia a stagnat și sunt semnale că stagnează, PNRR-ul care era cea mai mare oportunitate de dezvoltare este în urmă, e în aer”, spune Ionuț Moșteanu.

Liderul deputaților USR crede că rocada va fi cu probleme.

„Va fi cu scântei, din moment ce nu respectă acel protocol de acum un an și jumătate. Orice protocol, orice înțelegere și în business și în politică poate fi renegociată și adaptată unor noi realități, dar pentru asta trebuie să fie toată lumea de acord, adică trebuie să fie o unanimitate. În momentul în care și-au strâns mâna acum un an și jumătate, au mers la drum și trebuie să-și respecte partenerii. Peneliștii știu că nu-și respectă partenerii, că am fost cu ei la guvernare, ne-am convins (...). Trebuie să schimbe niște miniștri, niște miniștri care au subperformat grav. Domnul Budăi a rămas în urmă cu toate jaloanele, cu pensii speciale, cu sistemul de pensii, cu legea salarizării în sistemul public, Boloș a scăpat din mână PNRR-ul, la Energie nu mai vorbesc, niște ani de zile în care (Virgil Popescu-n.r.) a fost spectator la toată criza din energie, doamna Deca, am depus moțiune săptămâna trecută, așteptăm să vină în Parlament”, a mai spus deputatul USR.

PNL, PSD și UDMR se pregătesc să înceapă luni schimbul de premieri și ministere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.