Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rocadă la Palatul Victoria: Lucian Bode a fost 'vestitorul' stării de alertă în locul lui Raed Arafat

adevarul.ro
Guvern

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a lipsit, vineri, pentru prima oară în ultimele 8 luni, de la prezentarea hotărârii Guvernului de prelungire a stării de alertă. Momentul coincide cu intrarea PSD la guvernare și acuzațiile aduse de social-democrați departamentului condus de Arafat. După ședința de vineri a Executivului, noile restricții care se aplică pentru următoarele 30 de zile au fost prezentate de ministrul de Interne, Lucian Bode. Conferințele de presă organizate după prelungirea stării de alertă erau susținute, de regulă, de Raed Arafat.

Absența șefului DSU vine în contextul în care noul ministrul al Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a spus recent că e nevoie de schimbări în abordarea pandemiei.

„Acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă”, a spus Rafila. „Trebuie, totuşi, ca Ministerul Sănătăţii, într-o criză de sănătate, să aibă cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat ministrul. „Trebuie schimbat ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate, pentru că am avut un comportament autoritar, neexplicat”, a mai afirmat Rafila.

Arafat nu a oferit un punct de vedere legat de schimbările dorite de ministru.

PSD a acuzat miercuri că doreau să organizeze un eveniment în cadrul căruia să prezinte programul de guvernare, dar nu au primit aviz din partea DSU, structura condusă de Arafat. „Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU!”, a transmis PSD.

DSU a reacționat spunând că Departamentul pentru Situații de Urgență „nu este mandatat” să avizeze reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate „explica măsurile” prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.