Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rockin'1000, cea mai mare trupă din lume, revine pe Stade de France pentru a celebra muzica rock

Pinterest
rock

Rockin'1000, cea mai mare trupă din lume, alcătuită din 1088 muzicieni, revine sâmbătă pe Stade de France, în nordul Parisului, pentru a celebra muzica rock, informează AFP.

Dirijaţi de Alex Deschamps, 1088 de muzicieni, dintre care unii abia au împlinit majoratul, în timp ce alţii sunt ''atât de bătrâni că i-au văzut pe Beatles pe Olympia în 1964'', din Franţa, Italia şi Germania, vor cânta 18 melodii în programul show-ului de sâmbătă, potrivit Agerpres.ro.

''Rockin'1000 este un sunet unic'' şi înainte de toate ''o celebrare a rockului clasic'', a precizat entuziasmat pentru AFP criticul Philippe Manoeuvre cu prilejul repetiţiei susţinute joi.

Pe scenă vor urca 216 toboşari, 166 de basişti, 109 cântăreţi la clape şi 359 de chitarişti, ''care şi-au adus amplificatoarele de 100 de watt'', şi un maestru de ceremonii nerăbdător să înceapă show-ul.

Iniţial, Rockin'1000 a fost un pariu destul de nebunesc, lansat de Fabio Zaffagnini. ''A început în 2015 cu un videoclip pentru Foo Fighters'', una dintre trupele sale preferate, a explicat acesta pentru AFP în tribunele Stade de France.

Ca să-i convingă să concerteze şi în micul său oraş din Italia, i-a venit ideea de a reuni o mie de rockeri şi de a cânta ''Learn to fly'', una dintre piesele cele mai populare ale trupei, un omagiu adus formaţiei lui Dave Grohl, fost toboşar al Nirvana.

Clipul ''a devenit viral'', iar Foo Fighters au răspuns apelului şi aşa a luat naştere proiectul.

După o primă experienţă reuşită în 2019 în faţa a 50.000 de spectatori, Rockin'1000 revine pe Stade de France, eliberat de constrângerile legate de pandemie. Printre participanţi, se numără şi Damien Massonet, inginer informatician în vârstă de 40 de ani, unul dintre puţinii basişti care cântă la un instrument cu cinci coarde şi care şi-a programat încă din urmă cu doi ani concediul pentru această ocazie.

''Mai există probabil una sau două note false'', se amuză acest fan al trupei Trust încântat să cânte sâmbătă pe melodia ''Antisocial''. ''Dar suntem gata'', a garantat el.

Vedete şi omagiu

Betty Bouin, cu beţele în mână în spatele tobelor, freamătă de emoţie la gândul că va interpreta 'Un autre monde' al trupei Téléphone alături de Richard Kolinka, bateristul trupei franceze, care va participa sâmbătă la eveniment.

Însă funcţionara din oraşul francez Grenoble în vârstă de 55 de ani nu-şi ascunde admiraţia pentru Matthieu Chedid, supranumit ''M'', prezent la repetiţie, dar şi în ziua spectacolului cu un ''potpuriu'' din melodiile sale cele mai cunoscute.

Purtând o pereche de ochelari cu chipul artistului său preferat pe nas, ea spune că ''i s-a împlinit un vis din copilărie'' după ce ''a plâns'' că nu a participat la eveniment în 2019.

Alţi muzicieni, precum Nicolas Ridel, în vârstă de 29 de ani, a prins începuturile Rockin'1000 în Franţa. Coordonator de echipă în timpul săptămânii şi ''baterist în weekend'', a revenit împreună cu artişti întâlniţi pe scenă în urmă cu trei ani, purtând acelaşi sombrero ca şi atunci.

În ciuda atmosferei sărbătoreşti care se anunţă, concertul de sâmbătă va fi totodată un omagiu închinat lui Taylor Hawkins, bateristul Foo Fighters, decedat pe 25 martie.

În locul melodiei ''Learn to fly'', cei 238 de vocalişti vor cânta ''My hero'', melodie al cărei refren sună asemenea unui mesaj de adio: ''There goes my hero, watch him as he goes''

''A fost un mare baterist'', a spus Philippe Manoeuvre''. Îl vom omagia printr-o piesă specială şi cred că va fi şi el alături de noi, ne va privi cu siguranţă'', a concluzionat Betty Bouin, fluturând beţele în aer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.