Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rodrigo Duterte iese iar la RAMPĂ: Vrea MĂCEL TOTAL în Filipine și a dat liber la împușcături

AJC.com
foc de arma, pistol

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a transmis luni poliţiei că îi poate ucide pe 'idioţii' care se opun cu violenţă arestării, la două zile după ce sute de persoane au transformat într-un protest împotriva războiului său sângeros de combatere a drogurilor participarea la funeraliile unui adolescent omorât, informează Reuters.

Duterte şi-a întrerupt un discurs pregătit la Cimitirul Eroilor de la marginea capitalei Manila şi i-a adresat câteva comentarii improvizate lui Jovie Espenido, şeful poliţiei dintr-un oraş din sud unde primarul a fost ucis într-un raid anti-droguri.

Citește și: Scene incredibile în SUA: Un fan al lui Trump a fost agresat și stropit cu urină în timpul unor bătăi cumplite de stradă - VIDEO

"Datoria voastră cere să depăşiţi rezistenţa persoanei pe care o arestaţi. Dacă opun rezistenţă, şi este una violentă, sunteţi liberi să îi ucideţi pe idioţi, acesta este ordinul meu pentru voi", i-a transmis Duterte poliţistului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că "omorul, crima şi uciderile ilegale" nu sunt permise şi că poliţia trebuie să apere statul de drept în timp ce îşi îndeplineşte datoriile.

Duterte a lansat un violent război împotriva drogurilor după preluarea funcţiei în luna iulie a anului trecut, în urma unei campanii electorale în care a promis că va folosi toate mijloacele pentru a combate criminalitatea şi traficul şi consumul de droguri.

Mii de persoane au fost de atunci ucise, iar violenţele au fost criticate de cea mai mare parte a comunităţii internaţionale.

Opoziţia internă a fost în bună măsura tăcută, însă uciderea elevului Kian Loyd delos Santos de poliţişti anti-drog la 16 august a stârnit o indignare publică.

Peste 1.000 de persoane, printre care călugăriţe, preoţi şi sute de copii, au participat la funeraliile de sâmbătă ale tânărului de 17 ani, transformând marşul într-unul din cele mai mari proteste de până acum împotriva campaniei de luptă cu drogurile a lui Duterte.

Citește și: Comisia Europeană, duș rece pentru România. Anunțul care dă peste cap toate calculele

Delos Santos a fost târât de un poliţist în civil pe o alee întunecată şi plină de gunoaie din nordul capitalei Manila, unde a fost împuşcat în cap şi lăsat lângă un morman de deşeuri, potrivit unor martori ale căror afirmaţii au părut a fi susţinute de înregistrările de pe camerele de supraveghere.

Poliţia a transmis că a acţionat în autoapărare după ce tânărul ar fi tras asupra ofiţerilor, iar purtătorul de cuvânt al lui Duterte şi ministrul justiţiei au spus că omorârea adolescentului a fost un caz 'izolat'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.