Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rodrigo Duterte l-a sfătuit pe Manny Pacquiao să nu se angajeze în cursa prezidenţială

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, l-a sfătuit pe prietenul său Manny Pacquiao - senator şi campion mondial la box - să nu se angajeze în cursa prezidenţială din 2022, când se încheie mandatul actualului şef de stat, transmite EFE.

"Oamenii politici ar trebuie să reflecteze profund. Manny este un nume în lumea divertismentului. Oboseala este singurul lucru pe care îl obţii din această muncă", a arătat Duterte, la o petrecere organizată luni seara de un parlamentar cu prilejul sărbătoririi zilei acestuia de naştere.

Boxerul, care a devenit senator în 2016, iar candidatura sa la preşedinţie este tot mai vehiculată, a fost unul dintre invitaţii la respectivul eveniment, potrivit presei locale.

Pacquaio, unicul sportiv din istoria boxului care a câştigat titluri mondiale la opt categorii de greutate diferite, este cel mai cunoscut filipinez în plan internaţional. În ţară, meciurile sale sunt urmărite cu pasiune, iar mulţi îl consideră un erou naţional.

Preşedintele Duterte şi-a reiterat opoziţia faţă de o candidatură la preşedinţie la alegerile din 2022 şi în cazul fiicei sale, Sara Duterte, în prezent primar al localităţii Davao, care figurează între alte nume care i-ar putea lua locul controversatului lider de la Manila, în vârstă de 74 de ani.

"Dacă n-ar fi dragostea pentru ţară, acesta este singurul lucru care mă susţine. Din această funcţie nu se obţine nimic altceva decât muncă, griji şi stres", a subliniat preşedintele filipinez, care a adăugat că nu vrea ca fiica sa să aibă aceleaşi frustrări ca el.

Cu toate acestea, la ultimele alegeri legislative şi locale din mai, Sara Duterte, 40 de ani, şi-a recâştigat cu o victorie copleşitoare postul de primar în Davao - funcţie ocupată mai înainte, timp de două decenii, cu pauze, de tatăl său - iar ca lider al unei platforme de partide politice regionale a obţinut multă vizibilitate la nivel naţional.

Mai mulţi oameni politici au subliniat atunci carisma acesteia şi şi-au anunţat sprijinul pentru fiica liderului actual dacă aceasta va decide să vrea să ajungă la palatul prezidenţial Malacanang, deşi ea a spus în multe ocazii că nu se gândeşte la asta.

Tatăl său şi-a exprimat de asemenea refuzul de a candida la preşedinţie cu doar câteva luni înainte de a se înscrie, în ultimul minut, în cursa prezidenţială din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.