Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rodrigo Duterte SCANDALIZEAZĂ din nou mapamondul: Ce a putut să declare președintele din Filipine

www.newsinfo.inquirer.net
Rodrigo Duterte

Preşedintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a calificat luni drept 'bullshit' ameninţările statelor occidentale privind sesizarea Curţii Penale Internaţionale (CPI) pentru acţiunile sângeroase împotriva traficanţilor de droguri, relatează agenţia Reuters citată de agerpres.ro.

Conform datelor poliţiei filipineze, de când Duterte a preluat postul de preşedinte, în luna iunie,au fost ucise peste 2.500 de persoane, dintre care circa trei sferturi au fost lichidate în urma operaţiunilor împotriva traficanţilor de droguri, iar celelalte se presupune că sunt victime ale asasinilor plătiţi sau ale răfuielilor între clanuri rivale.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

Rodrigo Duterte a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din luna mai, în campania electorală el promiţând că în şase luni va elimina criminalitatea şi traficul cu stupefiante, două fenomene extinse în Filipine. Odată ce a ajuns preşedinte el a dat poliţiştilor dreptul să folosească armamentul pentru a ucide suspecţi.

Dar un procuror al CPI a declarat luna trecută că sub jurisdicţia acestei instanţe ar putea intra şi judecarea autorilor acestor execuţii în Filipine.

Citește și: SCANDAL în învățământ: Două ELEVE s-au rupt în BĂTAIE / VIDEO ȘOCANT

'Mă speriaţi cu închisoarea ” Curtea Penală Internaţională ” Bullshit', a spus Duterte într-un discurs. El a criticat totodată şi SUA pentru ceea ce el a numit ameninţările ipocrite privind trimiterea sa în faţa CPI, ameninţări despre care nu a precizat când au fost formulate.

Preşedintele filipinez a amintit cu această ocazie că SUA nu au semnat Statutul de la Roma, documentul care constituie baza legală a CPI, el susţinând că Washingtonul nu aderat la acest document de teama că fostul preşedinte Bush ar putea ajunge în faţa acelei instanţe. De altfel, Duterte a sugerat anterior că şi ţara sa ar putea urma exemplul Rusiei şi să se retragă din CPI, o instituţie pe care a descris-o drept 'inutilă'.

Citește și: Britney Spears s-a DEZLĂNȚUIT: Cum arată și ce face într-un clip / VIDEO HOT

Preşedintele filipinez s-a remarcat în ultimele luni prin declaraţii foarte ostile la adresa liderilor occidentali, adresându-i o înjurătură inclusiv lui Barack Obama.

După ce SUA, Uniunea Europeană şi ONU l-au acuzat pentru execuţiile extrajudiciare, Duterte a reproşat acestora că nu înţeleg gravitatea unor probleme din ţara sa.

Citește și: ADEVĂRUL despre cât de PERICULOS este să gătești la microunde

Astfel, în urma unei critici exprimate de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, liderul de la Manila a răspuns tot cu o înjurătură la adresa ONU, el estimând totodată că această organizaţie ar trebui 'să tacă', întrucât ea nu este capabilă să rezolve probleme precum conflictele din Orientul Mijlociu sau foametea din Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.